Ziua Porților Deschise la Manejul de Cai Islandezi

Ziua Porților Deschise la Manejul de Cai Islandezi

Comunitate  |  Se întâmplă în HARGHITA

Gazdă:


Str Pițigoi nr. 12, Izvoare, Comuna Zetea, jud. Harghita 537362

Data și ora:

Despre

Pe 1 Mai este Ziua Internațională a Calului Islandez. Cu această ocazie, Manejul de Cai Islandezi („Ivói Izlandi Lovarda”)  organizează ziua porților deschise, unde sunt invitați toți iubitorii de cai și cei dornici să petreacă o zi plină cu activități în aer liber. Demonstrații de cai, concursuri de abilități ecvestre, bar grill, robinet de bere, pictură pe tricouri - toate pe domeniul de 15 hectare al celei mai mari herghelii de cai islandezi din România, în satul Izvoare, comuna Zetea, județul Harghita!

Program:
ora 10:00 - Prezentarea mersurilor calului islandez. Pas, trap, galop, tölt și pace. Locația: pe pista ovală.
ora 10:30 - Prezentare copii călăreți - Demonstrație copii călare pe cai islandezi. pe pista ovală
ora 11:00 - Test T8 și T7 - Test conform regulamentului Asociației Internaționale a Cailor Islandezi. Testul poate fi efectuat doar pe un cal islandez. Caii sunt asigurați de centrul de echitație. Taxa de înscriere 100 RON, înscriere până la ora 10:00. Primul loc primește 30% din taxele de înscriere, al doilea 20%, al treilea 10%.
ora 13:00 - Concurs de îndemânare, parcurs care include: deschiderea porții, plimbare cu linia șarpelui, poartă plutitoare, lăsarea calului într-un cerc de 3m, lipinka, sărituri cu obstacole, mers înapoi. Finalizarea parcursului este cronometrată, nerealizarea unui obstacol este o eroare de 5 secunde. Taxa de înscriere 100 RON, înscriere până la ora 10:00. Primul loc primește 30% din taxele de intrare, al doilea 20%, al treilea 10%. Pista se poate parcurge și pe propriul cal, acest lucru trebuie comunicat organizatorilor cu o zi înainte de cursă. Pe baza unei notificări prealabile, centrul de echitație poate pune la dispoziție și un cal.
ora 15:00 - Cursă cu steaguri (S6 – Flag race) - Cursa se desfașoară pe pista ovală de 200 m. O găleată plină cu nisip la fiecare 5m, un steag la fiecare secundă. După plecare, mutarea steagurilor în următoarea găleată. Dacă steagul cade din găleată, există o penalizare de 5 secunde. Cursa poate fi făcută pe un cal islandez sau pe propriul cal. Taxa de înscriere 100 RON, înscriere până la ora 10:00. Locul întâi primește 30% din taxele de înscriere, al doilea 20%, al treilea 10%
ora 16:30 – Cursă de tölt cu bere - Fiecare concurent parcurge 3 laturi pe pista ovala cu o halbă de bere în mână. Un judecător de fiecare parte. Dacă berea curge din halbă, concurentul este descalificat. Cursa poate fi finalizată pe un cal islandez sau pe propriul cal. Taxa de înscriere 100 RON, înscrierea trebuie finalizată înainte de începerea competiției. Cei care au finalizat cursa pot bea berea produsă de fabrica de bere Fehér Nyúl din Budapesta!
ora 18:00 - Încearcă singur! – testarea mersului unui cal islandez.

În paralel cu programele  se pot face plimbări cu cai islandezi pentru copii, lecții scurte de călărie pe cai islandezi, pictură cu motive ecvestre pe tricouri. 

Fotografii