Transilvania

Considerată de mulți ca fiind cea mai fermecătoare regiune a României, Transilvania datorează mare parte din succesul turistic din prezent populației de origine germană care a fost încurajată să migreze aici de regele Ungariei Géza al II-lea (1141-1162), din rațiuni economice și militare. Timp de câteva decenii, sarcina principală a coloniștilor germani a fost apărarea graniței Regatului Ungar din sudul Transilvaniei, procesul colonizării germane în Transilvania continuând până în secolul XIV.

La începuturile colonizării, denumirea de „sași” era dată minerilor săraci și persoanelor condamnate din Saxonia, limba vorbită de sași fiind numită, în dialectul săsesc saksesch (în germană sächsisch) abia relativ de curând, în timp ce țăranii înșiși își desemnau modul de vorbire cadetsch (în germană deutsch), adică germană, în timp ce germana literară (în germană hochdeutsch) era denumită în dialectul săsesc muëseresch, adică „limba soldaților austrieci”, văzuți de ei ca străini.” - dacă ești curios să afli mai multe despre istoria sașilor transilvăneni, click aici

În secolele care au urmat, sașii transilvăneni au devenit un popor de meșteșugari, țărani și negustori, care au dat un impuls semnificativ urbanizării regiunii, dezvoltând centre de importanță majoră care au devenit astăzi cele mai vizitate destinații turistice ale regiunii. Care au dat și numele german al Transilvaniei, Siebenbürgen (adică „Șapte cetăți”), referindu-se la principalele așezări saxone: Kronstadt (Brașov), Hermannstadt (Sibiu), Klausenburg (Cluj), Bistritz (Bistrița), Schaessburg (Sighișoara), Muelhbach (Sebeș) și Mediasch (Mediaș). Acestora se adaugă numeroase orășele și chiar sate, apărate de Kirchenburgen – biserici fortificate cu ziduri masive, turnuri de apărare și de veghe, precum și depozite pentru bunuri alimentare - care constituiau locurile de refugiere ale țăranilor din zonă pe durata numeroaselor invazii tătare din Evul Mediu.
Astăzi, acest ansamblu de sate fortificate creează o zonă cu un farmec istoric, arhitectural și peisagistic unic, unde timpul pare să se fi oprit. De aceea, multe dintre ele au fost introduse în Patrimoniul Mondial UNESCO: Dârjiu, Saschiz, Câlnic, Biertan, Prejmer, Viscri. 

Dar pe lângă toate acestea, ai o sumedenie de motive pentru care trebuie să incluzi Transilvania în orice plan de călătorie: natură, gastronomie, activități, experiențe, populații diverse conlocuitoare...
 
Pentru că vrem să ajutăm și noi la (re)descoperirea acestei regiuni, pe măsură ce ne documentăm şi găsim răspunsuri de încredere la întrebarea "Unde Mergem...în Transilvania?", prezentăm aici judeţele şi destinaţiile turistice ale acestei regiuni. Poţi ajuta şi tu, intrând în Comunitatea Unde Mergem în România. Sau chiar poţi să faci parte din povestea asta, în calitate de UMR-ist sau francizat!


Lucruri de făcut și Locuri de vizitat în Transilvania


Descoperă mai multe în Transilvania

Alte Regiuni

Oltenia

Regiune

Banat

Regiune

Dobrogea

Regiune