𝐒𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐬𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐑𝐞𝐝𝐮𝐭𝐚

𝐒𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐬𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐑𝐞𝐝𝐮𝐭𝐚

Expoziţii  |  Se întâmplă în BRAŞOV

Gazdă:


Strada Apollonia Hirscher 8, Brașov 500025, România

Data și ora:

Despre

Pentru a marca Sfintele Sărbători de Paște, Serviciul Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Reduta a pregătit două evenimente.
În data de 24 aprilie, la ora 13.00 va fi vernisată Expoziția de ouă încondeiate și de icoane pe sticlă „Începutul lumii", iar de la ora 16.00 va fi organizat Atelierul de încondeiat ouă cu meșterul popular Carmen Cojanu.
În foaierul Centrului Cultural Reduta vor fi expuse 7 ouă încondeiate din diferite zone ale țării realizate de meșter popular Carmen Cojanu și
15 icoane pe sticlă realizate de iconar Alexandru-Dumitru Chișu.
 
Carmen Cojanu vine din comuna Dumbravița și a avut doi meșteri atunci când a deprins, cu mulți ani în urmă, tainele încondeierii: pe doamna Tatu Silvia și pe domnul Micu Adrian, alături de care a învățat acest vechi meșteșug. A studiat mult, documentându-se în muzee despre istoria meșteșugului și despre tehnici și motive.
 
Iconar Alexandru-Dumitru Chișu are 22 de ani s-a născut la Mediaș, iar în prezent este student la Brașov.Practică meșteșugul din 2013, a deprins meșteșugul la Centrul de Arte din satul Brateiu, lucrează icoane pe sticlă, a absolvit Școala Populară de Arte și Meserii Ilie Micu Sibiu în 2017.
La vernisaj cei prezenți vor afla din tainele încondeierii și despre tainele scrierii icoanelor.
 
Expoziția va fi deschisă în perioada 24 aprilie - 12 mai 2024.

Fotografii