Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

Braşov (BV) / Centru cultural


Address

Strada Apollonia Hirscher 8, Brașov 500025, România

Telefon

Despre

Nu întâmplător Centrul Cultural Reduta din Braşov are această denumire... cu riscul de a părea  patetici, impresia noastră este că această instituţie de cultură luptă pe metereze ca să menţină vie moştenirea culturală, tradiţiile şi arta populară ale Țării Bârsei. 👍

Atelier de încondeiere ouă.

Aici sunt organizate frecvent evenimente în care copii şi adulţi pot asista la demonstraţii live şi chiar se pot iniţia în tot felul de ateliere de artă şi meşteşuguri tradiţionale. Mulţi braşoveni îşi înscriu copiii şi la cursurile de pictură, fotografie, balet sau teatru organizate în Centrul Cultural, iar cei mai talentaţi şi mai perseverenţi dintre ei au ocazia să activeze într-unul dintre ansamblurile artistice susţinute de Reduta: trupa de teatru amatori „Redoute”, ansamblul de dansuri populare “Poieniţa”, corul de cameră “Concentus” sau ansamblul de dansuri germane „Korona”.

Micuţele balerine de la Reduta.

Însă „perla” Redutei o constituie sala de spectacole cu peste 370 locuri care găzduieşte foarte des proiecţii de film, spectacole de teatru, reprezentaţii de dans folcloric, balet clasic sau contemporan, inclusiv festivaluri naţionale şi internaţionale. E o sală foarte frumoasă dar profităm de ocazie ca să menţionăm că nu i-ar strica un "refresh" în amenajare şi dotări - este impresia pe care o au mulţi spectatori. 😉

Sala de spectacole.

Indiferent dacă eşti localnic sau turist, opreşte-te şi priveşte detaliile faţadei clădirii Reduta (cu busturile lui Wagner, Schumann, Mozart, Beethoven, Goethe, Schiller și Shakespeare), monument istoric, construită în 1894 în stilul Renaşterii italiene pe locul vechii Redute - prima sală de spectacole a Braşovului (ridicată pe la sfârşitul anilor 1700), în care au concertat Johann Strauss (1848), Johann Joachim şi Johannes Brahms (1879) şi unde s-au desfăşurat primele spectacole de teatru în limba română (la iniţiativa lui George Bariţiu şi a fraţilor Mureşianu); în anii 1865-1868 au susţinut aici reprezentaţii de teatru trupe care l-au avut drept sufleor pe poetul Mihai Eminescu.

Vechea "Reduta", sursa: Sextil Pușcariu, Brașovul de altădată, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1977

Aruncă o privire pe secţiunea Evenimente şi vezi cu ce te-ai putea delecta aici în prezent sau în viitorul apropiat. Şi mai bine, Urmăreşte pagina şi vei primi notificări în aplicaţie de fiecare dată când se va organiza un eveniment la Reduta!

Ultima actualizare:

  • 31/10/2023 (recomandat la 05/10/21)

Facilităţi:

  • Garderobă/Vestiar | Plata cu card de credit | Toaletă pentru vizitatori

Photo Gallery

Alte sugestii

Pietrele lui Solomon

Braşov (BV) / Izvor, cișmea / Loc de picnic/grătar / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Biserica Sfântul Bartolomeu

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Braşov (BV)

Belvedere Drumul Poienii

Braşov (BV) / Panorame şi platforme de observaţie

Bastionul Tăbăcarilor

Braşov (BV) / Turnuri, Bastioane, Fortificaţii

Bastionul Postăvarilor

Braşov (BV) / Turnuri, Bastioane, Fortificaţii