Casa Meșterului

Casa Meșterului

Bran (BV) / Cabane&vile self-service


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Muchia Hotarului 155, Sohodol 507027

Telefon

Despre

Până să călătorim spre Casa Meșterului nu știam că dealurile Sohodolului sunt atât de vaste și pitorești și că ascund secrete așa frumoase precum pensiunea sus-numită.  
Dacă vă pare familiară de cum o vedeți de la distanță, ar putea fi deoarece este inspirată din arhitectura casei oltenești de pe bancnota de 10 lei 😍

O expresie frumoasă de arhitectură și artă tradițională.
 
Aparținând unei familii cu tradiție veche în meșteșugurile locale (Nina Ghinea a fost meșter popular care a reprezentat România mulți ani la nivel internațional), Casa Meșterului a fost gândită inițial (2013) pentru a fi centru meșteșugăresc, menit să promoveze printre turiști ocupațiile tradiționale transilvănene. Însă după o perioadă care s-a dovedit a nu fi foarte eficientă, s-a schimbat ușor macazul; tot turiștii au rămas publicul țintă, însă de această dată cu o adresabilitate mai directă, mai concretă – servicii de ospitalitate. Și mișcarea probabil că a fost una foarte inspirată, căci... de ce să ne prefacem?... căutarea propriului confort ne e mai aproape de interes decât „treburile” culturale...
Iar pensiunea arată foarte frumos, oferă confort și nici meșteșugurile nu au fost total uitate, tot ce înseamnă lemn fiind lucrat de Horia, proprietarul, care este tâmplar și care a îmbogățit casa cu adevărate opere de măiestrie.

Mâna meșterului e vizibilă peste tot. 😍

Amplasată în mijlocul unei proprietăți de vreo 3.300 mp, Casa Meșterului oferă spre închiriere, în regim integral și self-service 4 dormitoare, plus livingul și bucătăria aferente. 
3 dormitoare se află la etaj, au intrări separate din terasă și băi proprii. Al patrulea dormitor este la parter și comunică direct cu livingul, din care se face accesul și în baia de serviciu și în baia dormitorului. Livingul este mare și primitor, cu zonă de sitting și televizor cu Netflix, dar și cu o masă mare, numai bună pentru tot grupul care ocupă casa.

Living mare și primitor.

Bucătăria este imediat alături dar are intrare separată, ceea ce va muta cel mai probabil și socializarea în bucătărie, nu doar gătitul și mâncatul. Nouă cel puțin așa ni s-a întâmplat; cu excepția unui Activity scurt în living, tot restul timpului l-am petrecut pe-afară sau în bucătărie. De unde există și o excelentă priveliște spre zona de grătar, așa că cine nu are chef să stea în jurul focului poate admira din interior activitatea (variantă sigur preferată iarna 🙂).

Masă pentru 8 persoane...

Clasificate la 3 stele, toate camerele sunt frumos amenajate și decorate, spațioase; au inclusv mini-frigider. La momentul documentării era doar săpun la baie, deci pune în bagaj cosmeticele de baie de care ai nevoie. Nici Wi-Fi nu ajunge foarte bine în toate dormitoarele de sus, dar ai timp de net când ești la lucru sau acasă; acum poți să-l lași deoparte...
Bucătăria este utilată cam cu tot ce ai putea avea nevoie pentru un sejur self-catering – frigider, aragaz (cu butelie), cuptor cu microunde, aparat pentru cafea (capsule), kettle, veselă destul de completă, tacâmuri, produse pentru curățenie, chiar și ceva ingrediente de bază pentru bucătărie (pentru siguranță, nu te baza totuși pe ele), dulapuri și rafturi pe unde poți depozita tot ce aduci cu tine. Iar dacă nu ai chef să te ocupi singur de mâncare, sunt în zonă câteva restaurante care fac catering la Casă. Apa potabilă (deci nu-i musai să-ți aduci apă la PET), vine din munte, e rece și gustoasă, (dar cam dură, deci prinde bine ceva cremă pentru îngrijirea mâinilor după spălatul vaselor 🙂); primăvara sunt mici probleme cu apa, căci atunci când se schimbă izvoarele care alimentează bazinul local, debitul e foarte mic; dar situația nu ține mult.
Ce să mai aduci de-acasă: cafea (espressorul folosește capsule Dolce Gusto), cărbuni pentru grătar (lemne sunt). Iar dacă aduci cu tine și ceva stres și frustrari cotidiene, o ok; o să le uiți aici 🙂

...și cam toate dotările necesare.

Proiectul e în curs de dezvoltare; urmează amenajarea unui foișor, care va lua locul actualului living, parterul urmând să devină un apartament.
Curtea e amenajată cu de toate, de la grătar și ceaun la hamace și jocuri pentru copii și adulți - badminton, fotbal, la care ai acces inclus în prețul închirierii. Plus câțiva căței prietenoși de prin vecini care vin la joacă la prietena lor din curtea Casei Meșterului 🙂
Casa se închiriază cu 1200 lei/noapte în cursul săptămânii și cu 1400 lei/noapte în weekend, doar integral și pentru minim două nopți. În extrasezon mai poți prinde și ceva oferte. Click aici pentru disponibilitate și tarife actualizate.
Animalele de companie sunt acceptate, fără costuri, cu excepția cazului în care se produc daune.

Vara la Casa Meșterului. 😍

Terasa de la etaj e frumoasă și primitoare și oferă o perspectivă superbă asupra peisajului înconjurător. Cireașa de pe tort este însă jacuzzi-ul în aer liber, cu hidromasaj și jocuri de lumini, numai bun pentru 6 persoane. Distracția asta costă extra 300 lei/zi, dar iarna are un farmec aparte să stai în apa fierbinte înconjurat de frig, zăpadă și aburi (pentru cunoscători 😉). Dacă vrei să îl încerci, nu uita să pui în bagaje papuci, halat.
La cerere și tot contra cost se organizează și foc de tabără. Tot la cerere gazdele pot pregăti și "un ceaun” dacă n-ai tu chef sau nu te pricepi; meniul îl stabiliți împreună.
Se pot organiza și tururi cu buggy, atv, biciclete electrice.

Jacuzzi în miez de iarnă. Te bagi? 😊

Dacă „vă miroase” cu nasul ei fin, s-ar putea să vă viziteze și vecina Mărioara, care vinde lapte, ouă, vin, țuică – oferta e bogată și produsele sunt din gospodăria proprie.
Dacă vii la Casa Meșterului iarna, asigură-te că ai mașină echipată corespunzător; inclusiv lanțuri pot fi utile și un 4x4 ar fi ideal. Drumul e asfaltat până la un loc, dar e abrupt și îngust, cu multe curbe. Iar înainte de a ajunge la Casă este și o porțiune neasfaltată. Când vezi pe gard scris Casa Meșterului fă stânga în respectiva intersecție; apoi vei intra direct în curte.

Check-in/Check-out

  • >14:30 / <10:00

Ultima actualizare:

  • 29/03/2024 (documentat la 04/02/24)

Pe scurt:

  • Casă self-service cu 4 dormitoare, living, bucătărie, curte mare, jacuzzi exterior.

Tip structură:

  • Cabană/Vilă Self-Service
  • Camere de închiriat

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri

Facilităţi:

  • Acces animale de companie | Activităţi sportive & recreative | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Frigider în cameră | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Jacuzzi | Barbecue | Bucătărie la dispoziţia turiştilor

Închiriere integrală:

  • 1200-1400 lei/noapte

Alte sugestii

Moşia Sofiei

Moieciu (BV) / Cabane&vile self-service

Club Vila Bran

Bran (BV) / Sat de vacanţă

Cabana Priod Coronini

Cabane&vile self-service / Coronini (CS)

Căsuţa Bunicii

Bran (BV) / Cabane&vile self-service

Pensiunea Muntele Rece

Bran (BV) / Pensiuni