Anatolia

Anatolia

Braşov (BV) / Fast-Food


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Pieții 1, Brașov 500007, România

Telefon

Despre

Gusturi Turceşti Unice - este promisiunea pe care Kenan, proprietarul Anatolia, o face clienţilor săi din Braşov. Şi putem spune cu mâna pe inimă că absolut tot ce am „gustat” aici a avut gust, de la carnea din shaorme, năutul din chiftelele de falafel, pătrunjelul şi mai ales asezonamentul din tabule şi până la deserturi şi ayran sau limonadă...
Iar asta pentru că nu se foloseşte nimic congelat, carnea halal este pregătită întotdeauna proaspătă. Şi nu numai carnea ci şi produsele de brutărie sunt pregătite proaspăt, „în casă” - chifle, lipii, aluatul pentru pide (pidele sunt un fel de pizza turcească...).

Pide asortată: carne viţel, cârnaţi, ouă, ardei gras, roşii, caşcaval. 34 lei/400g.

Întreg meniul (feluri principale, deserturi, băuturi neîmbuteliate) este de inspiraţie turcească, cu ingrediente aduse preponderent din Turcia, un alt aspect care contribuie la îndeplinirea promisiunii de mai sus cu gusturile 🙂. De exemplu, ceaiul turcesc servit aici este adus de pe nişte plantaţii de ceai din împrejurimile oraşului Trabzon și, după ce devine „negru” în urma procesului de uscare şi maturare în ateliere artizanale locale, ajunge „pe ochi frumoşi” doar în localurile cu specific, din multe colţuri ale lumii, printre care şi Braşovul 🤩

Ceai turcesc cu view spre cultura locală 😍

Noi am testat pe îndelete meniul, și nu am găsit nimic de reproșat.
Cunoștință cu Anatolia ne-a făcut un Dürüm; căruia nu i-am găsit corespondent în bucătăria europeană dar care ne-a convins cu savoarea umpluturii și combinația de ingrediente – carne de pui/vită sau vită/oaie, cașcaval, cartofi prăjiți, salate, sosuri; care s-au combinat perfect cu ayranul răcoros. Costă 28 lei, 500g, include cartofi şi sosuri, ayranul plătit separat (7 lei).

Dürüm /rulat.

Și, pentru că, da, prima impresie contează, am revenit; în mod repetat 😋
Și-am mai “gustat” (de unde… am înfulecat de-a dreptul…) Șaorma (cu de toate, evident), Platou de vițel cu orez (carne șaorma de vițel prezentată în meniu cu orez dar poți alege bulgur; nouă ne-a plăcut mai mult). 32 lei/500g, greu de dat gata de cineva mai "subţire" 🙂

Platou de viţel cu bulgur, lipie şi castraveţi muraţi.

Döner, Falafel (foarte gustos pentru niște chiftele din năut), Humus, Tabule (o explozie de arome și prospețime, cu boabe de rodii și o vinegretă aromată delicioasă), Supă de linte (servită cu lămâie, plante aromate, fulgi de ardei iute și/sau ardei iuți murați – vin separate, adaugi ce vrei; dar la noi au mers toate, bine, venind fiecare cu o notă proprie ce părea că schimbă preparatul din bol).

Supă de linte cu pâinică, lămâie şi condimente, 15 lei/ 400g.

Din deserturi ne-am dedat doar la un Profiterol (15 lei) cu muuultă ciocolată 😊 şi un Gullac, că nu-l mai văzuserăm până la Anatolia; dacă îți place aroma de trandafiri, ai nimerit bine – foile de orez sunt bine însiropate în lapte și sirop de trandafiri și se servesc presărate cu fistic și boabe de rodie; dacă nu ești fan al trandafirilor în mâncare, alege altceva de cei 21 lei cât costă. 

Gullac, 21 lei/ aprox. 200g.

În funcție de ingredientele disponibile și de inspirația bucătarului, se oferă și meniul zilei, de obicei o supă și un fel principal.

"Bufetul" cu meniul zilei...

Ai putea spune că totul sună monoton și banal – carne de șaorma sau tocată, năut în diverse forme, deserturi pe bază de foi... dar calitatea cărnii halal și produsele de brutărie pregătite pe loc, fac diferența față de localuri cu produse asemănătoare. 
Prețurile sunt în mare ușor peste media de piață (undeva între 15 lei supa de linte și 42 lei un iskender). Dar calitatea ingredientelor e peste această medie. Iar porțiile sunt îndestulătoare.

...şi cel cu deserturi 😋

Pe lângă mâncarea gustoasă, recomandăm Anatolia și pentru amenajare. Deşi e un loc mai degrabă de genul „venit, mâncat, plecat”, ambianţa e primitoare, cele câteva mese şi scaunele aferente sunt confortabile. De fiecare dată când am mers acolo am remarcat curăţenia, atât în sala de servire cât şi în cea de baie.

Vii, mănânci bine şi pleci. Apoi, sunt şanse mari să revii 😉

Nu vei găsi preparate din porc şi nici băuturi alcoolice (dacă eşti şofer nu vei avea nicio „tentaţie” aici). Noi am încercat limonada (8 lei) şi ayranul (7 lei), preparate şi ele după o reţetă a casei.

Nu uita să încerci băuturile casei.

Shaormele sunt cel mai vândut produs din meniu şi când le-am încercat, am înţeles de ce: indiferent că e cu pui, oaie sau vită, carnea are gust şi e subtil condimentată cu tot ce trebuie pentru bucuria papilelor. 😋

"Să fie cu de toate" 😀

Anatolia nu are un serviciu propriu de livrări şi nici nu colaborează cu platformele de livrări. Dacă vrei ceva pentru acasă poţi vizualiza meniul (pe site, Facebook sau Instagram - caută Anatolia Food), alegi ce-ţi place, suni la numărul din pagina şi faci comanda, stabilind în cât timp să ajungi ca să o ridici.

Falafel take-away.

Noi îţi recomandăm să mergi direct acolo şi să faci comanda pentru acasă: nu va dura mult şi aşa te poţi asigura că tot ce ai comandat va fi pus în sacoşe; uneori, bariera de limbă pune probleme angajaţilor preponderent turci (la propriu 😉), dar am observat că se lucrează şi la asta.

Ultima actualizare:

  • 17/09/22, ultima actualizare 14/11/2022

Pe scurt:

  • "Gusturi Turceşti Unice" în inima Braşovului.

Categorie:

  • Fast-Food

Tip de masă:

  • Cină
  • Prânz

Bucătărie:

  • Turcească

Ce poţi mânca aici:

  • Cartofi prăjiţi | Chebap | Ciorbe | Humus | Oaie/Miel/Berbec | Prăjituri | Pui | Salate | Supe | Vită

Facilităţi:

  • Mâncare la pachet/Take-out | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Wi-Fi

Alte sugestii

Jimmy’s Corner

Zărneşti (BV) / Fast-Food

Burger Bar 1.0

Fast-Food / Şelimbăr (SB)

Pizzeria Della Nonna

Braşov (BV) / Restaurante

Ma Pizza

Braşov (BV) / Restaurante

Maurer For Life

Autoservire / Braşov (BV)