Pensiunea Muntele Rece

Pensiunea Muntele Rece

Bran (BV) / Pensiuni


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Bisericii nr. 5, Predeluț 507026, România

Telefon

Despre

Pensiunea Muntele Rece (Predeluț, Bran) este de fapt un loc atât de cald încât după timpul petrecut acolo te simți parcă mai tânăr și cu inima mai ușoară. Recunoaștem, e posibil ca pe noi să ne fi cucerit atât de iremediabil Tobiță (un Pumi adorabil și atât de sociabil încât din cățelul unui membru al personalului a devenit mascota și vedeta pensiunii); dar sunt multe alte elemente la Muntele Rece, care contribuie, individual și colectiv, la atmosfera atât de confortabilă – de la comitetul blănos de primire la stilul decorativ abordat în toată pensiunea, de la curățenie la spațiile largi, de la mâncarea delicioasă la amabilitatea personalului.

E uşor să te împrieteneşti cu Tobiţă!

Ca să găsești Pensiunea Muntele Rece va trebui să ieși din E574 (care străbate Branul) pe str. Liviu Popovici și să te îndrepți spre Predeluț; pe str. Bisericii, chiar lângă biserica din sat, se află pensiunea. Într-o zonă liniștită, cu priveliști superbe asupra munților din jurul Branului.
Curți mari, verzi, atât în fața cât și în spatele pensiunii, terasă, loc de joacă pentru copii și... Tobiță! (dacă e „de tură”) 😀 Eventual cu mingea, invitându-te la joacă 😀

Salon cu şemineu şi terasă.

Dacă reușești să te desparți de el, pensiunea te întâmpină cu aer vintage, cu mobilier vechi frumos recondiționat, covoare tradiționale, camere încăpătoare și plăcut amenajate, paturi confortabile, salon cu șemineu.

Spaţiul de socializare de la etajul 1...

Din 11 camere poți alege între duble (opt la număr), triple/familie (două camere, cu un pat dublu și două suprapuse) sau o suită. Camerele triple se află la mansardă și, la fel ca și dublele de la același nivel, nu au balcoane. E în schimb acolo amenajat un mic loc de joacă pentru copii. La etajul 1 atât suita cât și camerele duble au balcoane.

...şi cel de la mansardă, pentru copii.

La data ultimei noastre documentări, dublele cu balcon costau 405 lei, cele de la mansardă 365 lei, camerele triple 520 lei (max. 2 adulţi + 2 copii sau 3 adulţi) lei iar suita 575 lei (max. 2 adulţi + 2 copii). Tarifele includ mic-dejun.

Suită de 40mp, cu vedere spre sat şi Piatra Craiului.

Indiferent de etaj și de balcon, toate camerele parcă emană o liniște inexplicabilă; sunt amenajate în stil rustic, cu mult lemn, mobilier autentic. Camerele duble pot fără probleme primi doi adulți și un copil care doarme cu părinții, paturile fiind foarte mari. Toate camerele au baie proprie, cu duș. uscător de păr și ai la dispoziție și papuci.

Dublele de la mansardă sunt un pic mai mici dar compensează cu mult lemn!

Deși nota generală este una rustică, nu lipsește confortul modern al televizorului, pe care te poți conecta chiar și la contul tău de Netflix, dacă vrei! 😉 Și nu lipsește nici mini-barul. Plus cană cu fierbător, ceai şi cafea solubilă, o facilitate rar întâlnită la nivelul ăsta de clasificare.

Kettle, cafea, ceai.

Într-o parte, pensiunea are o superbă priveliște spre Bucegi şi spre Castelul Bran, pe partea cealaltă se văd satul şi munţii Piatra Craiului, iar pe latura dintre ele, biserica și cimitirul satului; dacă ai probleme cu cea din urmă discută despre asta când faci rezervare.

View din cameră de la etajul 1. 😍

De când se face cald, pe terasă și în curte sunt plasate câteva șezlonguri, bean bag-uri și un jilț vechi, excelent restaurat; toate numai bune pentru o siestă, o baie de soare și/sau sesiune de admirat Bucegii. Pont: comandă și o bere rece... este disponibilă chiar și una Muntele Rece 😉

Bere artizanală făcută la Brașov.

Gazdele sunt foarte mândre că l-au avut de musafir pe cunoscutul actor Nicholas Cage; mărturie stă la intrare fotografia pe care acesta a făcut-o acolo. În aceeași notă hollywood-iană, denumirea pensiunii a fost inspirată de apreciatul și premiatul film american Cold Mountain, ce s-a turnat în zonă.
Pensiunea este potrivită și pentru turism de business, având disponibilă, într-o clădire separată, o sală de conferințe, dotată cu tot necesarul.
Și oferă și posibilitatea de petrecere a timpului liber la un biliard ori un meci de ping-pong (gratuit pentru cei cazaţi), într-un spațiu special amenajat la demisol, unde se află și un bar. La recepţie sunt disponibile şi câteva jocuri de socializare (table, rummy, cărţi de joc). 

Sală de jocuri la demisol.

Tariful de cazare include şi micul-dejun, care se servește în salonul cu vedere spre Bucegi. Este unul variat, cu produse de calitate – ceai, espresso, lapte, iaurt, miere, unt, gemuri; salate reci (vinete, fasole bătută, sfeclă), diverse paste tartinabile (icre, zacuscă, brânză, avocado👌🏻), brânză topită; preparate calde (omletă/ochiuri), mezeluri și brânzeturi diverse, legume; apă, suc... de multe ori bufetul include chiar și niște prăjiturele, veritabile deserturi, chiar dacă ești la mic-dejun! 😍 Și ne-a plăcut nouă mult pâinea crocantă cu ierburi aromate.

Mic-dejun excelent cu view inclus! 🤩

Restaurantul este deschis și pentru prânz și cină, în fiecare zi, inclusiv pentru clienții care nu sunt cazați în pensiune. Iar dacă modul în care îți organizezi sejurul îți permite, mănâncă măcar o dată la Muntele Rece (a doua, a treia... vor veni de la sine; (caută în aplicaţie & site Unde Mergem recomandarea 🔍Restaurant Muntele Rece). Restaurantul este la fel de cald și primitor ca și restul pensiunii iar meniul este unul atent lucrat, sub îndrumarea Chef Florin Ciobanu.

Ambianţă caldă, te simţi ca în sufrageria unor buni prieteni!

Dacă te vei putea dezlipi de Tobiță și de căldura oamenilor de aici, pensiunea Muntele Rece poate fi „tabără” pentru plimbări și drumeții în zonă – de la Castelul Bran sau Muzeul Național Bran, la Brașov sau Poiană, sau mai departe la bisericile și cetățile fortificate, la atracții naturale ca peștera Valea Cetății sau Cheile Râșnoavei, ai ce face și ce vedea, toate sunt la distanţă de un click în secţiunea Ce merită să vezi din home-page-ul aplicaţiei Unde Mergem! 😉

Ultima actualizare:

  • 18/07/2023 (recomandat la 21/03/22)

Pe scurt:

  • O pensiune primitoare, servicii cu un raport foarte bun preţ/calitate.

Tip structură:

  • Pensiune

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business | Romantic

Facilităţi:

  • Activităţi sportive & recreative | Bar/Cafenea | Chicinetă - Cafea, Ceai | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Papuci | Plată cu card

Mic-dejun:

  • Inclus, bufet

Cameră dublă:

  • 365/405/520 lei

Apartament:

  • 575 lei

Tichete de vacanţă:

  • Da

Photo Gallery

Vara 2023

Alte sugestii

Zen Eco Villa

Pensiuni / Sfântu Gheorghe (TL)

Casa Meșterului

Bran (BV) / Cabane&vile self-service

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni

Club Vila Bran

Bran (BV) / Sat de vacanţă