Cabana Plaiul Foii - La Lanţuri - Şaua Grindului

Trasee turistice zona Zărneşti


Despre

Traseu "bandă roşie" | Durata aprox. 5h | Distanţă aprox. 12 km | Grad de dificultate: dificil

Este unul dintre cele mai spectaculoase trasee din munţii României. Te va conduce prin multe porţiuni tehnice cu lanţuri şi cu hornuri, pe lângă nişte formaţiuni sub formă de arcade formate prin eroziunea apei (La Zaplaz) până pe creasta Pietrei Craiului, la refugiul Grind.
Nu este un traseu recomandat începătorilor şi celor fără antrenament fizic - unii îl consideră ca fiind cel mai greu traseu marcat din Carpaţii româneşti! Vezi aici un video sugestiv 😮
Vei urca o diferenţă de nivel de peste 1300m. Ţine cont de faptul că vremea este capricioasă pe aici, îţi recomandăm să fii bine echipat şi pregătit pentru schimbări bruşte ale condiţiilor de vreme!

Pentru că vei intra în Parcul Național Piatra Craiului, din luna mai până în luna octombrie este necesară achiziționarea unui bilet acces în valoare de 10 lei/persoană (valabil 7 zile). Acesta poate fi achiziţionat de la unul dintre tonomatele amplasate în Zărneşti, de la rangerii care patrulează în zonă sau online/SMS (detalii https://www.pcrai.ro/bilete).

Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăreşte întotdeauna marcajul corespunzător al traseului de pe teren!

Puncte din rută