Casa Jakab Antal Ház

Casa Jakab Antal Ház

Miercurea Ciuc (HR) / Moteluri, Hanuri


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Szék 147, Miercurea Ciuc, România

Telefon

Despre

Casa Jakab Antal Ház din Miercurea Ciuc, mai exact din Șumuleu-Ciuc, este un loc cum rar am mai văzut până acum; face parte din Asociația Caritas Alba Iulia - Asistență Medicală și Socială, una dintre cele mai mari asociaţii caritabile ale Bisericii Catolice din România. 
Așezată în imediata apropiere a Bisericii Franciscane, face oarecum parte integrantă din complexul monahal, nu neapărat prin apartenența administrativă ci cumva printr-o conexiune spirituală. Existența ei își are rădăcinile în zona ecleziastică, însuși numele purtat fiind acela al Episcopului de Alba-Iulia din anii ‘90 iar scopul - acela de a organiza programe spirituale. Se adresează în special pelerinilor dar nu îți va închide nimeni ușa și ar putea fi o experiență inedită, chiar dacă nu ești practicant religios și/sau de rit catolic. Iar dacă eşti, ai chiar şi o capelă unde te poţi ruga şi unde se oficiază slujbe.

Capela din incintă.

O ambianță liniștită (ce caracterizează de altfel întreaga zonă a mănăstirii), o atmosferă de pace; condiții de cazare aproape austere, căci călătoria în acele locuri nu este despre confortul trupului, ci despre acela al spiritului. Camerele (cele mai multe) au de la două paturi (majoritatea twin!) până la cinci sau chiar șase, sunt disponibile şi apartamente. Sunt amenajate și dotate extrem de simplu, cu absolut strictul necesar (pat, lenjerie, noptieră, dulap; fără televizor!); și foarte curate.

Vedere din camere, spre mănăstire.

Suficient de bine totul chiar și pentru Papa Francisc, care s-a odihnit în una din aceste camere în vizita sa la Șumuleu-Ciuc, cu ocazia pelerinajului catolic din 2019. Evident, acea cameră a căpătat un statut special, pentru care toate celelalte camere o invidiază 🙂

Cadoul de la Papa Francisc. 😍

Totul aici păstrează într-un fel sau altul amprenta Papei Franscisc. Cadourile aduse de Sanctitatea Sa sunt expuse în incintă; iar la restaurant se poate comanda, dacă ești cazat, Meniul Papei (45 lei/pers.). Și nu, nu te aștepta la feluri sofisticate, căci nu despre asta este imaginea publică a Papei; în vizita la Șumuleu și scurta pauză luată la Casa Jakab Antal, ar fi mâncat o ciorbă țărănească de vită și pui la grătar (se poate servi cu orez sau cartofi, după preferință). Doar denumirea e „spectaculoasă” 🙂. 

Restaurantul "de zi".

Restaurantul în general este unul simplu dar unde poți găsi mâncăruri gustoase, fie că ești cazat aici sau te oprești doar pentru masa de prânz – între orele 13-15, în zilele lucrătoare, este disponibil „meniul pelerinului” - adică meniul zilei (afişat pe pagina lor de Facebook şi pe site), care oferă una-două ciorbe și una-două opțiuni pentru felul principal. Sau catering. L-am încercat şi noi: pentru 24 lei/persoană am primit o supă de chimen/ciorbă de fasole (felul 1) + una dintre cele mai bune pulpe de pui prăjite ever, garnisite cu o porţie uriaşă de felii de sfeclă prăjite condimentate... interesante 😉; este disponibilă apă la dozator (gratuit) sau poţi comanda băuturi, la preţuri foarte convenabile (bere locală la 6-7 lei/sticlă 500 ml, sucuri carbogazoase 5 lei/500 ml)!

Pulpă de pui 😋 cu felii de sfeclă.

Pentru cei cazați restaurantul este deschis și pentru mic-dejun (20 lei, neinclus în prețul camerei) iar opțiunea de cină se stabilește la cazare (22 lei/pers. fel principal + salată) Altfel, există în zona comună două frigidere puse la dispoziția clienților. În plus, în această zonă, amenajată ca o micuță cafenea, numai bună pentru socializare, poți găsi și cafea ori alte băuturi, în regim de autoservire și auto-plată (adică pe bună-credință, plătești ce consumi); și auto-curățenie (adică pe bun simț, strângi și cureți după tine). Preţuri foarte bune şi aici (cafea 4 lei, cafea din ciuperci 3 lei 😮, vin 35 lei/sticlă 750ml).

Băuturi cu autoservire.

Când am făcut documentarea am văzut că erau pregătite două porţii de mâncare (protejate cu folie) pentru clienţi care îşi anunţaseră venirea mai târziu; ne-a plăcut asta! 👌 

Mâncare pentru clienţi întârziaţi.

Complexul include și o serie de săli (12) pentru  conferințe, seminarii și alte tipuri de evenimente; de capacități între 12 și 170 de locuri (în funcție și de modul de aranjare), cu dotări moderne audio-video (inclusiv sistem de traducere simultană în sala mare de conferințe).

Sistem de traducere simultană.

Modern este şi sistemul de self-check-in, foarte util mai ales când ajungi la ore mai înaintate: în afara programului de la recepţie (08-16) vei găsi cheia camerei pe care ai rezervat-o online într-una din cutiile de la intrarea în hotel. 

Self-check-in, 24h/24h.

Notă distinctă: restaurantul Casei Jakab Antal este acreditat ca unitate protejată – angajează persoane cu dizabilități. 👏
Concluzie: dacă vrei o cazare decentă, în liniştea spartă doar de clopotele vestitei basilici de la Şumuleu-Ciuc aflată chiar peste stradă... nu trebuie decât să apreciezi decenţa şi bunul-simţ ca să te simţi bine-venit aici!

Ultima actualizare:

 • 15/04/2022 (listat la 07/05/21)

Pe scurt:

 • Cazare non-stop, condiţii bune, un loc perfect pentru pelerini.

Tip structură:

 • Motel/Han

Clasificare:

 • **

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru business | Pensiune completă | Demipensiune

Facilităţi:

 • Adaptări persoane cu dizabilităţi | Bar/Cafenea | Conferinţe şi Evenimente | Free WiFi | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Restaurant | Plată cu card | Spălătorie-călcătorie haine

Mic-dejun:

 • contracost 20 lei/persoană

Cameră single:

 • 100 lei

Cameră dublă:

 • 160 lei

Apartament:

 • 110 lei/single, 200 lei/2 pers.

Tichete de vacanţă:

 • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Hotel Fenyő Conference & SPA

Hoteluri / Miercurea Ciuc (HR)

Pensiunea San Gennaro

Miercurea Ciuc (HR) / Pensiuni