Cascada Putnei

Cascada Putnei

Cascade, Izbucuri / Lepşa (VN)


Program

Deschis
Vezi programul

Address

DN2D, România

Despre

Cascada Putnei (sau „Săritoarea Putnei” cum era numită în vechime) este una dintre atracţiile naturale majore al judeţului Vrancea, fiind declarată Monument al Naturii din anul 1973, în prezent parte integrantă a Parcului Natural Putna-Vrancea.
Când te vei afla în tranzit pe DN2D Ojdula-Focşani este un bun motiv de popas iar dacă eşti cazat la una dintre pensiunile din zona Tulnici-Lepşa, un bun motiv de plimbare pe jos - cascada este la aprox 3,5 km de centrul staţiunii Lepşa (intersecţia cu DN2L Lepşa-Soveja) 😉
Dacă vii cu maşina vei găsi destul de multe locuri de parcare (fii atent să nu ratezi ieşirea din DN spre cascadă) gratuite (la data documentării noastre). Deşi accesul la cascadă este bine amenajat cu o serie de scări din beton şi piatră, îţi recomandăm să fii încălţat adecvat pentru că treptele sunt mai tot timpul umede şi alunecoase; în niciun caz şlapi sau adidaşii ăia noi albi, de fiţe 😉!

Coborârea spre cascadă.

Dacă vremea este ploioasă nu trebuie să eviţi vizitarea cascadei ci dimpotrivă: pe timp ploios debitul apei creşte foarte mult şi te vei bucura de un spectacol extraordinar al naturii, tunetul apei făcându-se auzit încă de la drumul naţional! Noi am avut privilegiul de a o vedea după ploile prelungite din luna iunie 2021; ca să îţi faci o idee despre ce vorbim, uită-te la ultimele două fotografii din galerie: aşa arată de obicei Cascada Putnei, în afara sezonului ploios la munte!

Ploile de vară cresc de câteva debitul apei!

În weekenduri şi câteodată şi în cursul săptămânii este prezent un ranger care încasează o taxă de acces (2 lei/pers.).

Ultima actualizare:

  • 20/09/2023 (recomandat la 21/06/21)

Facilităţi:

  • Parcare

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Izvorul de sub frasin Lepșa

Izvor, cișmea / Lepşa (VN)

Cascada Moara Dracului

Bran (BV) / Cascade, Izbucuri

Valea Siriniei

Cascade, Izbucuri / Berzasca (CS) / Drumuri, şosele turistice / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Cascada Mezotermală Toplița

Cascade, Izbucuri / Topliţa (HR)

Cascada Javardi

Cascade, Izbucuri / Lunca de Jos (HR)