Fântâna lui Botorog - Cabana Curmătura - Prăpăstiile Zărneştilor

Trasee turistice zona Zărneşti


Despre

Traseu "bandă galbenă" | Durata aprox. 3h | Distanţă aprox. 10 km | Grad de dificultate: uşor/mediu

Este o plimbare uşoară pe versantul sud-estic al masivului Piatra Craiului care te va duce prin poieni frumoase, pe lângă stâne alpine de vaci şi de oi, până la Cabana Curmătura (unde poţi mânca şi poţi face o siestă plăcută în poiana din faţa ei sau poţi chiar petrece o noapte - campare sau cabană) iar pe final, pe minunatele Prăpăstii ale Zărneştilor.

La Cabana Curmătura.

Punctul de plecare (şi de sosire) în traseul tip circuit este Fântâna lui Botorog - unde se poate ajunge cu maşina, fie din Zărneşti fie din satul Măgura. Se intră în pădure urmărind marcajul "bandă galbenă", vei vedea indicatorul de început traseu în stânga fântânii (nu uita să faci un refill cu apă proaspătă).

În stânga fântânii începe poteca.

Pentru că prin Poiana Zănoaga există "şanse" să întâlneşti ceva turme însoţite de căini, sfatul nostru este să te "dotezi" cu un toiag din lemn (dacă n-ai beţe de trekking), s-ar putea să îţi fie utile. Dar cel mai important este să fii pregătit pentru o eventuală întâlnire cu ei, ştii tu... cu vorbe nerăstite, evită-le privirea, încearcă să îi ţii la distanţă cu beţele dacă se apropie prea mult, fără să fii agresiv.

În Poiana Zănoaga.

Pentru că vei intra în Parcul Național Piatra Craiului, din luna mai până în luna octombrie este necesară achiziționarea unui bilet acces în valoare de 10 lei/persoană (valabil 7 zile). Acesta poate fi achiziţionat de la unul dintre tonomatele amplasate în Zărneşti, de la rangerii care patrulează în zonă sau online/SMS (detalii https://www.pcrai.ro/bilete).

Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăreşte întotdeauna marcajul corespunzător al traseului de pe teren!

Puncte din rută