Pensiunea Greben

Pensiunea Greben

Cabane&vile self-service / Sviniţa (MH) / Pensiuni


Address

Str. Dunării nr. 34, Sviniţa, România

Telefon

Despre

Agropensiunea Greben din Svinița, Mehedinți are un maaare atu – localizarea, care vine, la pachet, cu o priveliște încântătoare. Așadar, fix pe malul Dunării, de ai impresia că te vei contopi cu fluviul, care parcă te cucerește din toate direcțiile, sub privirea scrutătoare a lui Baba Novak de pe dealul Greben, pe țărmul sârbesc, cu munții Balkani la sârbi și Carpații Occidentali (Munții Almăjului) la noi, mărginind orizontul. Terasa pensiunii şi foişorul construit deasupra apei s-ar putea să fie astfel locurile unde îți va plăcea cel mai mult să stai.


Vedere de pe terasă. 🤩

Interesanta denumire a pensiunii vine de la „pintenul” de stâncă de pe malul sârbesc, numit Greben, ce intră mult în Dunăre, formând un golf în care s-a aflat, până la construirea hidrocentralei porțile de Fier, insula Poreci, inundată de apele lacului de acumulare format. Legenda spune că pe această insulă s-ar fi născut vestitul haiduc Baba Novak iar în stânca din mijlocul apei natura i-a sculptat chipul, care privește mâhnit spre locul lui de naștere care acum nu mai există; cu puțină imaginație și dacă mijești puțin ochii privind spre vârful pintenului, s-ar putea să reușești să-l vezi. 😍

Greben. Îi vezi fața lui Baba Novac?

Cu cele trei margarete cu care a fost clasificată, agropensiunea oferă condiții de cazare decente, în regim self-service, în șase camere duble şi un apartament (două dormitoare şi baie) suficient de mari, mobilate și dotate minimalist – dulap, cuier, comodă, pat dublu (dacă e nevoie, se oferă și pat pliant), televizor; inclusiv lenjeria este minimalistă – cu cearceaf și pătură (cam ca într-o tabără; de pescuit; pentru bărbați 🙂)

Camere ok pentru nepretenţioşi.

Toate camerele au baie proprie; și aceasta amenajată și dotată cu strictul necesar; ia-ți de-acasă cosmetice de baie; iar dacă ești obsedat de curățenie și atent și la cele mai mici detalii de igienă, s-ar putea să te supere eventualele urme de calcar insuficient de atent șterse de pe instalația sanitară sau un buton de la duș care nu funcționează tocmai corespunzător. 
Toate camerele au terasă și vedere la Dunăre, care compensează orice eventuale mici nemulțumiri.

Vedere din balcon.

La parter, există un living mare/sală de mese, unde se poate juca chiar și un meci de ping-pong sau organiza o petrecere – există inclusiv echipament pentru pus muzică.

Living cu TV şi ping-pong.

La celălalt capăt de hol există o bucătărie comună, mare și dotată cu tot ce e necesar – de la frigidere la tacâmuri, chiar și espressor (cu cafea).

Zonă barbeque cu mini-terasă. View inclus! 😍

Iar pe-afară ai zonă de picnic, cu grătar zidit, disc şi ceaun pe care le poți folosi oricând dorești, o zonă unde poți face plajă pe şezlonguri, alături de o mică piscină (am înţeles că se "pregăteşte" ceva mai mare) numai bună pentru o bălăceală într-o zi caldă de vară. Există și o mică zonă amenajată de joacă, dar sub supravegherea ta copiii se pot juca în toată curtea pensiunii, deloc mică!

Zona de plajă.

Pe terasă poți lua masa ori juca o partidă de biliard; priveliștea e superbă, perfectă pentru o cină liniștită într-o seară caldă (iar masa de biliard nu e chiar de top, așa că un apus în toată splendoarea ar putea fi o alegere mai bună).

Regulile din bucătăria de la Greben.

Semnalul de internet (mobil şi wi-fi) nu este foarte puternic deci s-ar putea să fie folositoare jocurile de „societate” (table, şah, cărţi de joc) puse la dispoziţie gratuit... Iar dacă cumva vă plictisiţi cei de aici  pot plimba (contracost) cu o barcă cu motor. Sunt disponibile (gratuit) biciclete şi două bărci cu vâsle cu care te poţi plimba pe lângă mal, din care poţi încerca şi un pescuit la răpitor 😉

Biciclete de stradă.

Pentru că da, cel mai bun motiv să mergi la Greben este PESCUITUL! Amplasarea fix pe malul apei (de-ți poate sări peștele singur în minciog) și accesul neîngrădit la tot ce oferă Dunărea în materie de pește, face din agropensiunea Greben un loc super pentru o ieșire „băiețească” 🙂 La data documentării noastre pescarii pe care i-am găsit acolo erau încântați (și puși pe treabă, de la prima oră a dimineții, în ciuda vremii nu tocmai prietenoase). La fel și partenerele lor, care pregăteau tigăile pentru „friptura” ce avea să urmeze.

În aşteptarea marii capturi! 😉

Relaxarea e asigurată și de lipsa aproape totală a semnalului, inclusiv de internet, așa că vei uita de e-mailuri, telefoane și toate cele asociate. Pescuit, liniște, peisaj și... zen 😊

Apus de soare în foişorul de pe apă. 😍

Gazdele sunt primitoare și fac tot posibilul să satisfacă cererile turiștilor. În caz de nevoie ajută inclusiv cu gătitul (la cerere, contracost) pentru grupurile mari. Noi am avut ocazia să încercăm la două cine borşul de peşte (20 lei/pers.) şi peşte prăjit cu mămăliguţă şi sos de mujdei (35 lei/pers.), bune şi pe săturatelea (preţul este per persoană şi nu pe porţie).

Peşte prăjit cu mămăliguţă şi mujdei.

După mese, dacă nu ai chef de hălăduit prin depărtări, te poţi plimba pe valea pârâului ce se varsă în Dunăre pe sub podul aflat la 100m de pensiune. Vei găsi acolo două mori vechi specifice zonei, una dintre ele neaşteptat de bine renovată, probabil că ar putea şi măcina dacă s-ar devia pârâul prin canalul turbinei! 😍 Grijă la podeţele din lemn, nu le-ar strica şi lor o recondiţionare!

Moară de apă vizitabilă.

Spre deosebire de majoritatea pensiunilor din zona Clisurii Dunării (care se închid în sezonul rece), Agropensiunea Greben este deschisă tot timpul anului. Și are și o parcare încăpătoare, departe de stradă (tot spre deosebire de multe pensiuni din zonă, care cam... suferă la acest capitol).

Ultima actualizare:

 • 16/02/2022 (listată la 31/10/21)

Pe scurt:

 • Un loc potrivit pentru grupuri de oameni nepretenţioşi dornici de distracţie self-service.

Tip structură:

 • Cabană/Vilă Self-Service
 • Pensiune

Clasificare:

 • ***

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri

Facilităţi:

 • Acces animale de companie | Activităţi sportive & recreative | Free WiFi | Frigider în cameră | Lift | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Barbecue | Bucătărie la dispoziţia turiştilor

Mic-dejun:

 • La cerere, contracost, 25 lei/pers.

Cameră dublă:

 • 150 lei (în extrasezon)

Apartament:

 • 200 lei (în extrasezon)

Tichete de vacanţă:

 • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Zen Eco Villa

Pensiuni / Sfântu Gheorghe (TL)

Casa Meșterului

Bran (BV) / Cabane&vile self-service

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Moşia Sofiei

Moieciu (BV) / Cabane&vile self-service

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni