Hotel Kolping

Hotel Kolping

Braşov (BV) / Hoteluri


Program

Închis
Vezi programul

Address

Str. Petofi Sandor, nr. 27, Brasov, Romania, 500107

Despre

Oraşul de la poalele Tâmpei avea indubitabil nevoie de un hotel amplasat fix la poalele Tâmpei. Iar acesta este Kolping, probabil hotelul cel mai orientat către "verde" din Braşov.
La construcţie şi în amenajare au fost folosite foarte multe elemente naturale (piatră, sticlă, lemn); cosmeticele hoteliere sunt vegetale, inclusiv produsele folosite pentru curăţenie; toate camerele beneficiază de lumină naturală iar datorită apropierii de pădure ai parte permanent aici de concerte susţinute gratuit de cele mai drăguțe orchestre înaripate - nu trebuie decât să deschizi geamul de la cameră! Iar grădina din spatele hotelului este numai bună pentru o cură de linişte, relaxare şi aer curat; poate fi şi un punct de plecare într-o plimbare pe Tâmpa, nu trebuie decât să treci de o poartă şi gata, eşti pe poteca care duce spre vârful muntelui!

Cameră de unde vezi şi pădurea şi oraşul! 😍

În general hotelul are o preocupare deosebită pentru eficientizarea consumurilor și protejarea mediului – sunt folosite economizoare de apă la robineți, cartele pentru iluminatul din camere, becuri cu led, senzori de mișcare pentru lumină,  panouri solare, iar centrala termică se ajustează în funcție de temperatura exterioară.

Cosmetice şi accesorii eco.

Nu este permis accesul cu animale de companie în hotel.
Orientat către o clientelă business și apreciat pentru evenimente corporate sau personale, hotelul  Kolping are 44 camere (twin/ matrimoniale/ /suite/ apartamente, în regim single şi double) şi 3 săli de conferinţe/evenimente, fiecare cu capacitate 4-40 persoane.
Hotelul își are începuturile în anii 2007-2008, când a pornit cu 15 camere și sălile de conferință iar de-atunci până în prezent a trecut prin multe îmbunătățiri – au fost adăugate spații noi, s-a amenajat un lounge, sălile de conferinţă au fost renovate, s-a construit o aripă nouă de cazare (renovată și reamenajată deja de curând).

Una dintre sălile de cursuri/conferinţe.

Stilul general al hotelului este unul simplu, minimalist, degajat iar camerele sunt amenajate diferit, cu mici elemente individuale ce le dau trăsături specifice – unele camere au mochetă, unele nu, au pereți zugrăviți diferit, picturi etc.

Minimalist, curat, practic.

Cele mai dorite camere sunt cele cu vedere directă spre oraş; din 103, 104 (double city view) sau 202 (suită city view) te vei bucura de o priveliște extraordinară asupra centrului vechi al Braşovului! Indiferent de amplasare, toate camerele sunt curate și calde (și călduroase). În toate sunt disponibili papuci – un plus de valoare si de confort.

View din camera 202. 😍

Câteva camere au fotolii extensibile care pot fi folosite ca pat de o persoană iar la nevoie se poate pune un pat suplimentar (cu tariful aferent). Pătuț pentru copii dacă este necesar, este pus la dispoziție gratuit.
Patru dintre camere au și aparate AC dar dată fiind apropierea pădurii, nu se simte nevoia utilizării lor.
Tarifele camerelor cresc de obicei cu 10% în perioada de vară (iunie-septembrie). Click aici dacă vrei să vezi disponibilitate şi să faci rezervări pe Booking.com.

Cameră cu fotoliu-pat suplimentar.

Fiecare cameră are altă denumire iar povestea din spatele acestui detaliu merge până la primele momente în care s-a decis construirea. Hotelul este la bază un proiect al Asociației Kolping Romania care a imaginat o întreprindere atât lucrativă dar și cu un caracter social. Un hotel-școală, deschis pentru turiști dar unde să se organizeze și cursuri de formare profesională în domeniul ospitalității (bucătar, ospătar, lucrător hotelier), într-o comunitate în care de altfel turismul este un element economic foarte important. Entitățile interesate să sprijine acest proiect au făcut donaţii iar în semn de recunoştință, camerele de la etajele 1 și 2 au primit denumiri după numele donatorilor (care le și primesc atunci când se cazează la hotel).
Ulterior, toți cei care au participat la a doua etapă de dezvoltare a hotelului, indiferent de modul în care au făcut-o (cu bani, cu forță de muncă ori cu ore de voluntariat) au “botezat” camere la etajul 3.
Astfel, ai putea să stai în camera Caransebeș (pentru că s-a primit ajutor din partea filialei respective a asociației) ori în camerele Schweiz, Brixen sau Erfurt.
Asociaţia a mai dezvoltat şi alte proiecte asemănătoare – o pensiune în Caransebeş, un centru educațional în Oituz, un hotel la Timișoara; iar între timp interesul s-a schimbat un pic (în funcție și de nevoile comunității) de la calificarea profesională la pregătirea practică a elevilor din formele de învățământ specializate și introducerea lor în câmpul muncii. Așadar, e posibil ca pe alocuri să fie nevoie de un pic de indulgență, căci... toți am fost la un moment dat la început...

Vedere din camera 303.

Un alt loc de unde te poți bucura de o panoramă deosebită asupra centrului vechi este şi restaurantul (sau terasa acestuia). Mâncarea este bună, serviciile la fel (oriunde te uiţi în jur vezi numai oameni zâmbitori), ambianţa foarte caldă, totul este curat şi bine întreţinut, oamenii de aici chiar îşi dau toată silinţa pentru ca experienţa oaspeţilor (indiferent că sunt turişti cazaţi sau doar participanţi la o conferinţă) să fie una plăcută. Meniul restaurantului este unul simplu dar cu preparate gătite bine.

Muşchiuleţ de porc cu sos vânătoresc şi cartofi aromaţi 130/150/120g, 38 lei.

Restaurantul nu funcționează tot timpul ci doar în zilele de vineri și sâmbătă iar în cursul săptămânii doar când sunt evenimente corporate. Cel mai bine ar fi să întrebi la rezervare despre programul restaurantului.
Foarte drăguţ și primitor este şi lounge-barul de la etajul 1, care permite și accesul direct în grădina frumos amenajată, cu mobilier de terasă, loc numai bun pentru relaxare (nu este spațiu de servire).

Mâncare cu view. 😍

În lounge se servește micul dejun. Nu este unul spectaculos, e la nivelul de clasificare al hotelului, dar e satisfăcător iar produsele sunt proaspete - diverse brânzeturi, mezeluri, preparate calde (omletă, cremvuști, cârnăciori), dar și jumări, zacuscă, mozzarella bocconcini sau icre; legume, fructe (conservă), prăjituri, sucuri, ceai, cafea dar și cappuccino de la espressor self-service.
Dacă vrei o discuție de afaceri la micul dejun ori ai prieteni cazați undeva unde nu se servește mic-dejun, acesta este disponibil la Kolping și pentru externi, pentru 35 lei.

Cappuccino la mic-dejun.

Deşi a fost extinsă de curând, de multe ori parcarea (gratuită) este neîncăpătoare în sezonul de vârf, când hotelul este rezervat complet ori când sunt evenimente. Dar din ce am văzut, se poate parca şi pe străduţele din apropierea hotelului (lasă doar un număr de telefon în parbriz, să poți fi contactat în caz de nevoie).  Hotelul dispune de 29 de locuri de parcare, unele acoperite (mergi până în spate). Dacă nu ai găsit loc, comunică la recepţie, căci se mai pot găsi soluţii.
Atenție la accesul dinspre stradă, se face pe o rampă care ar putea da emoţii unui şofer mai neexperimentat 🙂

Se poate parca şi pe străduţa din faţa hotelului.

Personalul este pozitiv, zâmbitor, dornic să satisfacă și să ajute (atât clienții cât și pe colegii începători), pregătit într-un mediu ce pare prietenos, bazat pe respect reciproc dar și pe ideea că nu există "nu se poate".
Recepția funcționează între orele 8-20. În afara acestui program hotelul se închide iar odată cazat, accesul va putea fi făcut pe baza unui dispozitiv electronic care ți se înmânează împreună cu cheia.

Acces către parcarea principală acoperită.

Indiferent de oră,  intrarea în hotel se face prin lateral (urmărește indicatoarele) de la parcarea din spate – sunt mai puţine trepte, se ajunge mai ușor la lift și este mult mai ușor pentru persoanele cu dizabilități.

Rampa cu acces direct la lift.

Pe lângă raportul preţ/calitatea serviciilor foarte bun, recomandăm acest hotel şi pentru localizarea într-o zonă foarte liniştită.  Dacă vrei un loc mai calm și mai izolat, departe de zgomotul centrului vechi dar suficient de aproape de el, Kolping e o variantă bună. Vei fi deasupra centrului vechi, la doar 800m de Biserica Neagră, ceea ce va face plimbările între hotel şi Centru foarte plăcute, mai ales în sezonul cald. Iarna este amenajat în apropiere un patinoar.

Vedere de pe terasa restaurantului.

Ultima actualizare:

 • 05/03/2022

Pe scurt:

 • Servicii bune, o privelişte extraordinară (de)asupra Braşovului.

Tip structură:

 • Hotel

Clasificare:

 • ***

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business | Romantic

Facilităţi:

 • Adaptări persoane cu dizabilităţi | Bar/Cafenea | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar | Lift | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Restaurant | Plată cu card

Mic-dejun:

 • inclus, bufet, 35 lei/pers.

Cameră single:

 • 300 lei -330 lei

Cameră dublă:

 • 340 lei - 370 lei

Apartament:

 • 370 lei

Tichete de vacanţă:

 • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Hotel Victoria Resort

Mamaia (CT) / Hoteluri

Ibis Bucharest Politehnica

București / Hoteluri

Pirates Resort (Bicaz)

Mamaia (CT) / Hoteluri

IAKI Conference & Spa Hotel

Mamaia (CT) / Hoteluri

Nyota Hotel

Mamaia (CT) / Hoteluri