Izvorul şi Cariera Veche

Izvorul şi Cariera Veche

Poiana Braşov (BV) / Izvor, cișmea


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Izvorul din Poiana Brașov, Brașov, România

Despre

Dacă eşti cazat în Poiana Braşov, o plimbare uşoară prin staţiune este întotdeauna binevenită. Poţi face chiar un mic traseu, cu plecare din parcarea mare din centru: mergi până la hotelul Poiana Ursului unde faci dreapta, după care urmezi drumul asfaltat până ajungi la izvorul din Cariera Veche. De aici te poţi întoarce pe unde ai venit sau poţi merge mai departe pe drumul ce trece pe lângă vechea pârtie Slalom şi prin pârtia Bradul până la Telecabina Kanzel şi Gondola Express. Sau îl poţi face în sens invers 🙂 Este un traseu foarte potrivit şi pentru o plimbare cu bicicleta!

Pe drumul spre Izvor.

Izvorul are o apă rece, delicioasă, mulţi dintre turiştii care pleacă din Poiana Braşov şi sunt cu maşina vin aici ca să se facă un "plin" pentru acasă. Din păcate, pentru că este de fapt o gură de "prea-plin" a captării de apă Apa Braşov ce alimentează o porţiune a staţiunii, atunci când consumul de apă este mare în Poiană, izvorul nu mai curge.

Să facem plinul. 😊

În faţa izvorului dar şi peste drum de Carieră sunt nişte mici poieniţe unde poţi întinde liniştit o pătură şi poţi sta la soare... sau la umbră; cel puţin, aşa am presupus noi: nu am văzut niciun semn care să interzică asta, În plus, ai tot ce-ţi trebuie pentru un picnic: apă rece de izvor, coşuri de gunoi unde poţi arunca deşeurile (deşi mai bine le-ai coborî în oraş sau la locul unde eşti cazat, ca să nu-i înveţi pe urşi să vină aici).

Poieniţa de la Cariera Veche.

Înainte de izvor şi în faţa lui vei găsi câteva indicatoare cu trasee turistice prin zonă. Apă vei avea, chef de drumeţie îţi mai trebuie! 🙂

Trasee în zonă.

Am observat lângă izvor şi o plăcuţă din lemn. Până la data listării acestei recomandări nu am reuşit să aflăm ce semnificaţie au numele şi data inscripţionate pe ea dar promitem că mai întrebăm şi anunţăm aici!

Oare ce s-a întâmplat aici pe 18.1.1923? 🤔

Ultima actualizare:

  • 05/04/2024 (recomandat la 05/12/22)

Photo Gallery

Alte sugestii

Izvorul Transilvania

Băile Balvanyos (CV) / Izvor, cișmea / Loc de picnic/grătar

Izvorul Szejke

Băile Balvanyos (CV) / Izvor, cișmea / Loc de picnic/grătar

Izvorul de lângă Liceul „Kőrösi Csoma Sándor”

Covasna (CV) / Izvor, cișmea

Izvorul de sub frasin Lepșa

Izvor, cișmea / Lepşa (VN)

Fântâna lui Botorog

Zărneşti (BV) / Izvor, cișmea / Loc de picnic/grătar