Mai Danube Pensiune

Mai Danube Pensiune

Eşelniţa (MH) / Pensiuni


Address

Str. Dunării nr. 936, Eșelnița 225200, România

Telefon

Despre

Când am auzit prima dată despre pensiunea Mai Danube, din Eșelnița, ne-am gândit „Ce frumos! Dunărea mea...” (my Danube, am crezut noi...). Dar povestea numelui pensiunii este mult mai interesantă de-atât. Pentru că oamenii care au creat povestea sunt interesanți, le place lor să spună 🙂 Mai și Danube au de fapt legătură cu numele fetelor familiei Muchitsch, proprietarii pensiunii.

Un interior care te invită la calm.

Deși este clasificată la 3 margarete, condițiile de cazare pe care le oferă sunt net superioare. Deschisă în 2016 și amplastă exact pe malul Dunării, pensiunea are un design aparte, cu un aer mediteranean. Un melanj între nou și vechi, între confortul modern și decorațiunile vintage - uși vechi recuperate de la case demolate, piese dintr-un război de țesut, obiecte de ceramică, cuverturi tradiționale de lână în camere. O atmosferă calmă, liniștită (până și restaurantul are muzică doar pe terasă). Genul de loc unde vii pentru liniște, calm, relaxare.

Uşi-decoraţiuni în restaurant. 😍

Are 15 camere duble matrimoniale, mari, curate; șapte dintre ele au canapea extensibilă în plus, detaliu apreciat de familiile cu copii. Dintre cele cincisprezece, zece sunt cu vedere la Dunăre și cinci dintre ele au și balcon; restul de cinci camere dau spre stradă și două au balcon (cele de la parter) iar trei nu. Toate camerele au baie proprie, aer condiționat, televizor, mini-frigider, iar Wi-Fi este disponibil peste tot.

Vedere spre Dunăre din cameră cu balcon. 😍

În fiecare cameră se regăsește un „kit pentru piscină” – prosoape, papuci, loțiune de plajă (un detaliu pe care până acum nu l-am mai regăsit nicăieri); papucii pot fi utilizați și doar în cameră.

Kitul pentru piscină.

Cazarea se face standard cu mic-dejun inclus. Demipensiune și full-board sunt disponibile doar pentru grupuri și pachetele cu programe pre-stabilite. Este disponibilă și cazarea fără mic-dejun dar nu se acceptă intrarea cu produse din exterior, deci nu-ți lua cazare fără mic-dejun decât dacă ești genul care sare peste această masă.

Detalii lenjerie de pat. 😍

În pachetele de sărbători - Paști și Revelion (nu există ofertă de Crăciun „căci este o sărbătoare care trebuie petrecută în familie, inclusiv de către angajați”) te poți delecta și cu dansuri și cântece specifice sezonului și regiunii, datorită colaborării pe care pensiunea o are cu o trupă de dansuri sârbești, formată din copii 9-15 ani, din Svinița și cu un cor de copii.
Prețurile pentru cazare variază în funcție de sezon, zilele săptămânii, numărul de persoane.
Cum toate camerele sunt duble, cazarea în regim single are același preț, cu diferența doar a tarifului de mic-dejun.
Preţuri actualizate şi disponibilitate poţi afla aici.

Recepţia, plină cu suveniruri.

Mic-dejunul este unul obișnuit pentru o pensiune de trei margarete, continental, cu mezeluri, brânzeturi, preparate reci (salată de vinete, zacuscă) și calde (omletă, ouă-ochi), legume, unt, dulceață (făcută în casă), ceai, espresso. Din toate câte ceva și câte ceva pentru fiecare. Chiar şi cappuccino! 

Mic-dejun cu espresso şi cappuccino 😍

Pensiunea are și restaurant, cu specific tradițional, axat pe preparate din pește. Este cu circuit deschis dar clienții cazați au prioritate. Aici se servește și micul dejun, începând cu ora 8. Se poate mânca toată ziua, până la ora 22, dar este deschis până la ora 24. Pentru detalii despre meniu şi ambianţă caută în aplicație 🔍 Mai Danube.
Terasa restaurantului este mare, confortabilă, frumos amenajată și oferă o priveliște superbă asupra Dunării și munților.

Ambianţă mediteraneană la mal de Dunăre.

Mai Danube are și piscină, accesul este inclus în prețul cazării.Adâncimea piscinei este de 1,5 m.
Pe malul apei este și o mică plajă cu pietriș, chiar şi un mic debarcader.

Vedere de pe terasă.

Pensiunea colaborează cu un ghid turistic pentru organizarea de drumeții și plimbări în zonă. Excursiile pot face parte din diversele pachete oferite de pensiune sau pot fi organizate la fața locului, cu preț extra. Indiferent cum sunt planificate ieșirile, pensiunea pune la dispoziția clienților și un „kit pentru expediție” - un rucsac în care se găsesc apă, șervețele, un fruct, sfoară, lanternă, pelerină de ploaie. O notă distinctivă și o inițiativă lăudabilă, pe care nu am mai întâlnit-o până acum nicăieri.
Ce mai poți face dacă te cazezi la Mai Danube?
În prețul cazării este inclus și accesul la bicicletele electrice pe care le deține pensiunea. Sunt în număr de cinci și pot fi închiriate și de clienții externi.
Pensiunea are o barcă cu vâsle, pe care o poți lua în larg pentru pescuit sau doar pentru plimbare.

Biciclete electrice gata să mănânce asfaltul. 😀

De pescuit poți pescui și de pe mal și ar fi preferabil să ai permis (de obicei nu sunt controale, dar cine știe...). Trebuie să-ți aduci echipament propriu iar pentru momeli este un magazin în sat care are program dimineața. 
Au și plăci pentru stand-up paddle și colaborează cu un instructor ce ține cursuri contra-cost pentru minim 5 persoane; un pachet de 5 ședințe a câte 1-1,5h/ședință costa la data documentării 600 lei.
La cerere, se pot organiza plimbări pe Dunăre și cu barcă cu motor.
Pensiunea are și o sală pentru conferințe, team buildings, cursuri, cu o capacitate de maxim 80 de locuri în funcție de stilul de amenajare.

Vedere dinspre parcare.

Printre atu-urile pensiunii Mai Danube mai menționăm parcarea, capitol la care multe spații de cazare din regiune cam suferă; terasa mare și pontonul la Dunăre; și este printre puținele pensiuni deschise și iarna.
Florentina Muchitsch, proprietarul pensiunii, se implică în tot; merge chiar și în excursii, stă la povești cu turiștii, îi face să se simtă ca acasă. Ea spune că se numără printre elementele de atracție ale pensiunii 🤩 Pasiunea pentru turism a început cu o casă de vacanță care s-a dovedit neîncăpătoare pentru prieteni și așa a luat naștere ideii unei pensiuni. Iar pentru asta Florentina a făcut 6 luni de specializare în domeniul hotelier în Elveția. 👌🏻
Și, ca să nu-i uiți, la plecare vei primi și un suvenir.

Ultima actualizare:

  • 21/06/2022 (listată în 26/10/21)

Pe scurt:

  • O pensiune cu restaurant foarte potrivită pentru cei dornici de relaxare, linişte şi activităţi.

Tip structură:

  • Pensiune

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Romantic

Facilităţi:

  • Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Frigider în cameră | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Restaurant | Piscină | Papuci | Plajă | Plată cu card | Seif la recepţie | Spălătorie-călcătorie haine

Mic-dejun:

  • inclus, 45 lei/pers.

Cameră single:

  • 350 lei extrasezon, 420 lei în sezon

Cameră dublă:

  • 380 lei extrasezon, 480 lei în sezon

Tichete de vacanţă:

  • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Zen Eco Villa

Pensiuni / Sfântu Gheorghe (TL)

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni

Pensiunea Kon Tiki

Pensiuni / Sibiu (SB)

Pensiunea Danubio

Coronini (CS) / Pensiuni