Sibiu

Address

Sibiu, România

Se spune că dragostea trece prin stomac, iar dacă-i așa, mâncarea din Sibiu te va cuceri iremediabil! Ingredientul vedetă al bucătăriei locale îl reprezintă mozaicul cultural - aromele românești, alături de cele săsești, maghiare și evreiești, se îmbină în farfurie într-un fusion transilvănean surprinzător. Rețetele de la bunici, alimentele bio de la producători locali (unele restaurante având chiar propriile ferme) și tendințele bucătăriei contemporane sunt elemente valorificate creativ în bucătăria zonei, astfel că anul 2019 i-a adus titulatura de „Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană”.

Sibiu este un oraș al contrastelor armonioase, un oraș de bun gust din orice perspectivă l-ai privi. Fie că te pierzi pe străduțele ascunse sau pe trasee deja cunoscute, cu siguranță vei fi impresionat de un ornament baroc, o stemă, o frescă de sute de ani, o poartă parcă construită pentru uriași, vei găsi acel detaliu care te introduce în povestea locului. Oraşul este înțesat de istorie dar și de multe legende urbane pe care sibienii sunt bucuroși să le împărtășească cu tine, fiecare având, desigur, propria poveste așa cum a moștenit-o din sânul familiei.
Acest oraș a fost și rămâne unul al premierelor: aici a apărut primul ziar din Transilvania şi a fost tipărită prima carte în limba română; tot aici au fost deschise primul spital, prima fabrică de bere, prima grădină zoologică, primul teatru și primul muzeu din țară. Iar în 2007, Sibiul a fost primul oraș din România desemnat „Capitală Culturală Europeană”. 

Cunoscut și ca Hermanstadt - nume sub care a fost înfiinţat prin sec. XII de colonişti saşi veniţi de pe teritoriul actual al Germaniei - oraşul impresionează și prin prisma evenimentelor, căci multe din ele au public și participanți internaționali; Festivalul Internațional de Teatru, cel mai dificil hard enduro din lume (Romaniacs) sau Târgul de Crăciun sunt doar câteva din ele, astfel că în orice perioadă vei alege să vizitezi Sibiul și ori de câte ori te va face să revii, vei găsi un oraș vibrant, spectaculos, multicultural, gata oricând să te impresioneze!

Vezi aici ce merită să vezi în oraşul Sibiu apoi creează o Listă "De vizitat în Sibiu" şi salvează în ea atracţiile şi locurile care îţi plac - le vei avea la îndemână când ajungi aici! >> foloseşte butonul SALVEAZĂ din bara de sus a fiecărei pagini din aplicaţie!
Atracţii care trebuie văzute în Sibiu Recomandări de cazare Unde mâncăm în Sibiu

Alte sugestii

Constanța
Oradea
Miercurea Ciuc
Sighişoara
Răşinari