Pensiunea Kon Tiki

Pensiunea Kon Tiki

Pensiuni / Sibiu (SB)


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Tudor Vladimirescu 12, Sibiu 550129, România

Despre

Recomandăm Kon Tiki celor aflaţi în căutarea unei opţiuni „practice” de cazare în Sibiu. Aflată la doar un kilometru (aprox. 15 minute de mers pe jos) de Piaţa Mare, respectiv la câteva minute de Piaţa Cibin (care e la 4 staţii cu autobuzul nr. 2 din Gara Sibiu), pensiunea Kon Tiki poate fi o alternativă excelentă la cazările din Centru, indiferent că ești în oraș în vacanță sau cu treabă...

Amplasată pe o stradă liniştită, într-o zonă de case.

Afacere de familie, cu tradiție în Sibiu, pensiunea funcţionează neîntrerupt din 2005, alături de bistro-ul care serveşte încă din 1992(!) delicioasa ciorbă de burtă “de la Kon Tiki”, celebră până dincolo de granițele județului 😊

Restaurantul de la parterul pensiunii...

Mai sunt și alte preparate foarte bune în meniu dar ține cont pentru cină că ultima comandă este la 20:30 și mai poți sta “la un pahar de vorbă” doar până pe la 21:30-22. 

...şi ciorba care i-a făcut celebri în toată ţara! 😋

Cele 17 camere au beneficiat de o renovare completă în 2020, sunt destul de bine întreţinute, curate, câteva au şi balcon (bucuria fumătorilor 😀). 
Spațiile de cazare disponibile sunt: 1 apartament, 14 camere duble cu paturi matrimoniale şi twin, 2 camere triple (una cu pat matrimonial + twin, alta cu 3 paturi twin). Important pentru cei aflaţi în delegaţie: este posibilă şi cazarea în regim single.
Pentru a vedea disponiblitatea și tarifele actualizate, click aici.

Livingul apartamentului.

Spaţioase (tripla cu pat matrimonial şi apartamentul sunt foarte potrivite pentru familii), toate camerele au aer condiţionat şi băi cu cabine de duş rezonabil de mari (câteva au chiar duş cu termostat). Sunt puse la dispoziţie şi uscătoare de păr, în schimb, la capitolul cosmetice de baie, vei găsi doar săpun aşa că îţi va prinde bine să ai în bagaje gel de duş şi şampon!

Tripla cu paturi twin.

Dacă ai mult de lucru pe laptop încearcă să rezervi o cameră cu mobilier adecvat pentru că în câteva dintre camere sunt nişte măsuţe mai mici, cu taburete, care nu asigură prea mult confort.

Câteva camere au măsuţe incomode pentru lucru.

Iar dacă ţi-e sete tare şi vei da gata produsele din minibar, nu-i panică 😀 la recepţie este o vitrină frigorifică din care te poţi aproviziona chiar dacă nu e nimeni acolo; vei plăti la check-out, odată cu celelalte produse consumate din minibar. Preţurile sunt ca în restaurant, ceea ce nu-i rău deloc 😉 Ne-a plăcut că în minibar există destul loc ca să pui la răcit şi ceva adus prin bagaje!

Minibar "prietenos" 😍

Micul-dejun este servit de obicei a la carte, în salonul de lângă restaurant. Nu este inclus în preţul cazării şi constă într-un platou rece consistent (mezeluri, şuncă, brânză), gustare caldă (omletă sau ochiuri, după preferinţe), gustări de sezon (noi am avut salată de vinete şi zacuscă, destul de bune, făcute în casă), cereale, ceai, gem, cafea... nimic sofisticat dar totul bun, pe săturate, pe deplin în ton cu specificul restaurantului.

Mic-dejun consistent.

Programul pentru mic-dejun este 8-10 dar spune la check-in dacă eşti nevoit să pleci mai cu noaptea-n cap, din ce am văzut există disponibilitate pentru a fi servit şi mai devreme. Ăsta e avantajul afacerilor de familie - staff-ul este mai serviabil, se leagă adevărate prietenii între ei şi clienţii care îi vizitează (unii dintre ei încă de la deschidere!).

Salonul pentru mic-dejun.

Check-in ora 14, check-out ora 12; şi aici există flexibilitate în limita posibilităţilor.
Un alt mare atu al pensiunii este parcarea inclusă în preţul cazării. Nu îţi face probleme dacă vei găsi ocupate toate cele 12 locuri din curtea interioară; poţi parca liniştit pe stradă, numai să fii atent să nu blochezi intrările în curţile vecinilor, da?

Parcarea din curtea interioară.

Pensiunea este amplasată într-o zonă de case, în care liniştea este spartă doar de câte o maşină care trece, rar, pe stradă, sau de câte un cocoş de prin vecini. Cum ieşi, pe dreapta la 50 metri vei găsi şi un mic parc, cu loc de joacă pentru copii şi câteva aparate de fitness outdoor numai bune pentru înviorarea de dimineaţă sau arsul caloriilor dinainte de somn! 😊

Numa' bun pentru un pic de fitness în aer liber.

În concluzie, dacă nu vrei un loc „instagramabil” din centrul vechi al oraşului şi este mai important pentru tine să te cazezi la un preţ decent, într-un loc confortabil, prietenos, cu parcare gratuită, restaurant şi mic-dejun, Kon Tiki poate fi o opţiune!

Ultima actualizare:

  • 24/10/2022

Pe scurt:

  • O cazare confortabilă la un preţ decent, într-o zonă liniştită a oraşului, cu parcare gratuită, restaurant şi mic-dejun opţional.

Tip structură:

  • Pensiune

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business

Facilităţi:

  • Aer condiţionat | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun |Parcare gratuită | Restaurant | Plată cu card

Mic-dejun:

  • Contracost 30 lei/pers.

Cameră single:

  • 150 lei

Cameră dublă:

  • 220 lei, triplă 250 lei

Apartament:

  • 300 lei (max. 4 pers.)

Alte sugestii

Zen Eco Villa

Pensiuni / Sfântu Gheorghe (TL)

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni

Pensiunea Danubio

Coronini (CS) / Pensiuni

Pensiunea Villa Rustica

Sicheviţa (CS) / Pensiuni