Pensiunea Sugo

Pensiunea Sugo

Cabane / Harghita-Mădăraş (HR) / Pensiuni


Program

Închis
Vezi programul

Address

Harghita-Mădăraș, România

Despre

Mai aproape de pârtia de schi decât la Pensiunea Sugo din Harghita-Mădăraş (jud. Harghita) nu credem să se poată 🙂 Practic cobori de pe terasă direct pe pârtia de schi!

Vedere din restaurant 😍

Denumită după pârâul care izvorăște din muntele Mădăraș, pensiunea Sugo a fost deschisă în urmă cu 15 ani de un antreprenor din Budapesta iar Emöke o administrează cu talent și dedicare încă din minutul unu. În 2019 atât pensiunea cât și restaurantul au trecut printr-o renovare și reînnoire generale.
E cunoscută cu numele Pensiunea Súgó ((Súgó Panzio); oficial, e cabană turistică de trei stele. Dar condițiile de cazare sunt mult peste ceea ce oferă, standard, o cabană. Camere spațioase, decorate simplu dar cu gust (am remarcat niște obiecte decorative lucrate manual, din fire de lână, de un artizan din Odorheiu Secuiesc), dulap încăpător, cuier, masă cu scaune, internet, calorifere bine încălzite, instalație de climă, perdele și draperii, baie cu duș, ventilație.

Decoraţiuni artizanale în holul pensiunii.

11 camere cu baie proprie și trei camere mari (două de 6 locuri și una de 11, la etajul al treilea, ideale pentru tabere sau grupuri mari) care au baie comună şi o mică sală cu masă, numai bună pentru o şuetă şi un board-game 😊 O masă mare este disponibilă şi în camera cu 11 locuri.

Micul antreu al camerelor de la etajul 3.
Camerele cu baie proprie sunt duble sau familiale. Duble sunt patru. Camerele familiale sunt în număr de șapte; patru dintre ele au terasă și au vedere spre pârtii. Deşi în băi este disponibil săpun, am remarcat un lucru care ar putea fi îmbunătăţit: recipientul de dozaj este amplasat lângă chiuvetă ceea ce face să fie cam incomod să te "serveşti" atunci când faci duş.

Vedere din cameră familială 😍

Toate camerele sunt cu paturi twin, standard alăturate (ne-a plăcut mult faptul că se utilizează un tip de accesoriu la saltea astfel încât să se acopere distanța dintre paturi și să te simți ca într-un matrimonial; n-am găsit asta nici pe la spații de cazare mai cu „ștaif” la care paturile duble sunt de fapt single lipite) dar pot fi și separate la cerere.

Pat dublu-twin în camera familială.

Camerele familiale au și o canapea extensibilă și pot fi astfel ocupate de patru persoane; la cerere în toate camerele se mai poate adăuga și pat suplimentar. Camerele duble au vedere spre zona de pensiuni și pădure. Toate camerele sunt dotate cu termostat, setat generos pe 24 grade.

 
-9 grade afară, 24 de grade în camere 😍

La cazare primești toate informații utile – codul de la intrarea în pensiune (la ora 23 ușa se încuie, așa ca dacă vrei să umbli pe-afară până mai târziu vei avea nevoie de cod de acces), parola wifi (pe astea le găsești atașate și la cheia camerei), programul restaurantului, depozitarea echipamentului sportiv (e preferabil să nu se urce, de exemplu, cu clăparii în cameră).

Zona de "echipare/dezechipare" de la parter.

Gazdele sunt prietenoase și atente.
Tarifele pentru cazare se actualizează periodic, în funcţie de sezon, click aici pentru detalii.
În sezonul de iarnă perioada minimă de cazare este de cinci nopți în cursul săptămânii și de două nopți în weekend. Nu se face cazare în regim single la prețuri diferite.
De Crăciun pensiunea e închisă. Sezonul de iarnă la maxima lui intensitate începe din 26 decembrie și ține până în 10 ianuarie. Perioada aceasta și weekend-urile în general iarna sunt foarte aglomerate. Dacă vrei mai puțină vânzoleală și mai mult calm mergi în cursul săptămânii. 
La sfârșitul sezonului de schi pensiunea de obicei se închide și se redeschide în iunie, până prin septembrie, când se închide din nou până la începutul lui decembrie. Şi tot aşa...

La orice fereastră, view de poveste 😍

Micul dejun – nu este inclus în prețul afișat al cazării. Costă echivalent 11 euro și când sunt suficienți clienți e bufet, când nu, e a la carte; la bufet sunt 1-2 preparate calde în fiecare zi plus preparate reci de diverse tipuri (inclusiv pregătite în bucătăria pensiunii și toate au fost delicioase), legume, fructe, cereale, lapte, ceai din plante de munte, cafea,

Autoservire cu ceai şi cafea.

Micul dejun este disponibil și pentru turiști care nu sunt cazați la Sugo, însă doar a la carte. Este posibilă și cazarea fără mic dejun.

Mic-dejun corespunzător clasificării.

Există posibilitatea de cazare cu demipensiune – 3-12 ani 20 euro, peste 12 ani 24 euro – mic dejun și cină cu trei feluri (supă, fel principal și desert – meniu prestabilit).

Ciorbă de burtă.

Restaurantul pensiunii este deschis de la 8, când începe și programul de mic dejun, până la ora 22. Și este deschis pentru toți turiștii, ceea ce poate face lucrurile puțin mai complicate, mai ales la prânz și în perioadele aglomerate. Gazdele fac eforturi să păstreze prioritatea clienților cazați dar când fluxul de turiști este foarte mare ar putea fi nevoie de ceva răbdare. În perioada full-sezon de iarnă (până prin 10-15 ianuarie) în timpul prânzului este deschis pe terasă un bufet-express cu minuturi calde, patiserie şi băuturi calde & tari 😉; după 15 ianuarie, terasa-grill este deschisă doar în weekenduri şi în zilele foarte aglomerate.

Express, pentru cei grăbiţi.

Am găsit la Sugo cele mai bune facilități pentru depozitarea echipamentului sportiv de schi – spațiu încălzit pentru depozitarea schiurilor (cu acces din afara cabanei, în lateral), cameră pentru clăpari, cu suporți încălziți (după o zi intensă de schiat, dimineața îți iei clăparii uscați și numai buni pentru acțiune) și un spațiu unde îți poți schimba încălțările cu clăparii (ca să nu fii nevoit să faci asta în cameră).

Camera clăparilor.

Pensiunea are parcare proprie și este gratuită pentru clienții cazați dar cum numărul de mașini care urcă în stațiune este mai mare decât cel al locurilor de parcare, pot apărea momente mai... dificile.

Parcare rezervată pentru clienţii cazaţi.

Când vrei să pleci de la pensiune, e recomandat să iei în calcul să o faci cât mai devreme, până în ora 9, sau să aștepți până la ora 14 – iarna, când drumurile sunt înzăpezite nu se poate circula spre și dinspre Mădăraș decât pe un singur sens. Pentru asta s-a stabilit un orar pentru urcare (9-14) și pentru coborâre (după ora 14); altfel blocajele care se pot crea, mai ales când numărul de turiști e mare (weekend, vacanțe), pot fi destul de neplăcute.
Tot la capitolul program, ține cont și de faptul că la pensiunea Sugo intrarea în cazare se face începând cu ora 14 iar camera trebuie eliberată cel târziu la ora 10.

Mică zonă dedicată copiilor, la etajul 1.

Stațiunea există de 80 de ani iar localnicii schiau în zonă încă de pe atunci. Pârtiile în forma de astăzi au fost amenajate și modernizate înainte de construirea pensiunii Sugo, care a apărut imediat după, răspuns la numărul din ce în ce mai mare de turiști. Regiunea este sit Natura 2000 așa că sperăm că intervenția omului va fi minimă în viitor și va reuși să se păstreze farmecul sălbatic. Deși turiștii merg la Mădăraș predominant iarna, zona este foarte frumoasă și ofertantă și vara. 

Apus de iarnă la Harghita-Mădăraş 😍

Pensiunea are și un traseu via ferrata, care poate fi făcut fără vreo plată (dar va trebui să ai echipament propriu); o idee foarte bună pentru vară. Mădăraș este de fapt un loc grozav să fugi de arșița verii. La pensiune vei afla despre traseele de drumeţie şi activităţile pe care le poţi face în zonă.

Experiențe extreme pe Via Ferrata 🤩
Bine de ştiut este că pensiunea are şi un punct de încărcare biciclete electrice, cu acces gratuit pentru clienţi (inclusiv cei de la restaurant). dacă ajungi cu bicicleta electrică aici, clienţii de la pensiune şi restaurant.

Punct de alimentare, pentru tine şi "motorul" tău.

Dacă vrei să vii la Sugo vara, ia-o pe ruta dinspre satul Izvoare căci, la data ultimei noastre deplasări în zonă, drumul dinspre Vlăhița era încă în stare jalnică. Oricum ai veni, foloseşte localizarea din aplicaţia noastră, nu confunda cu Mădăraş - comuna de la poalele muntelui!

Şi vara e foarte frumos aici! 🤩

Ultima actualizare:

 • 30/05/2024 (recomandat la 16/01/22)

Pe scurt:

 • Pensiune cu restaurant, condiţii bune, view superb la toate ferestrele!

Tip structură:

 • Cabană
 • Pensiune

Clasificare:

 • ***

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Romantic | Demipensiune

Facilităţi:

 • Bar/Cafenea | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Restaurant | Plată cu card

Mic-dejun:

 • Contracost, 11€/pers, gratuit copil <3 ani

Cameră dublă:

 • 55€ - 70€ (în funcţie de sezon)

Apartament:

 • cameră familială (4 pers.) 90€ - 130€ (în funcţie de sezon)

Tichete de vacanţă:

 • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Zen Eco Villa

Pensiuni / Sfântu Gheorghe (TL)

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni

Pensiunea Kon Tiki

Pensiuni / Sibiu (SB)

Pensiunea Danubio

Coronini (CS) / Pensiuni