Poiana Braşov - Izvor Cariera veche - Poiana Drester - Peştera de Lapte - Pârtia Bradul

Trasee turistice Poiana Braşov


Despre

Traseu "punct albastru" | Durata 2h | Lungime 4,8 km | Grad de dificultate: mediu | Accesibil tot timpul anului

Drumul spre Izvor.

De la intersecţia cu Drumul Vechi al Poienii vei urca uşor pe drumul asfaltat până la izvorul din Cariera Veche.

Intrarea pe traseu e chiar lângă izvor.

Aici, după ce faci refill cu apă bună şi rece, începi un urcuş susţinut, în bună parte pe cursul unui mic pârâiaş ce coboară spre izvor; îţi recomandăm să fii bine echipat pentru drumeţie.

Urcuşul spre Poiana Drester.

Urmărind marcajul "punct albastru" vei ajunge în Poiana Drester (altitudine 1305m).

Poiana Drester.

De aici nu mai e mult, în aprox. 15 minute ajungi la Peştera de Lapte (caută-o în aplicaţie dacă vrei să afli de ce se numeşte aşa).

Intrarea în Peştera de Lapte.

Traseul generat de aplicaţia noastră este un pic mai lung, pentru varianta corectă te rugăm să urmăreşti marcajul "punct albastru" în teren.
După peşteră, traseul te va duce pe lângă punctul Salvamont de la marginea pârtiei Sulinar şi apoi te va scoate în pârtia Bradul şi înapoi în Poiana Braşov.
Dacă vrei mai mult, după Peştera de Lapte poţi urmări indicatoarele pe care le vei întâlni în drum (bandă albastră - spre Vârful Postăvaru în 1,5h sau bandă galbenă - spre Cabana Postăvaru 45 minute). Noi am ales să mergem la Cabana Postăvaru, de la care după o masă bună şi o bere rece 😀 ne-am întors în Poiană pe traseul "cruce roşie" - Drumul Roşu.


Pe traseu, între Poiana Drester şi peşteră.

Porţiunea dintre Izvor şi Poiana Drester este foarte sălbatică (vara este plin de zmeură şi frăguţe) iar pe cea dintre Poiana Drester şi Peştera de Lapte te vei bucura de câteva puncte de belvedere spectaculoase, către Poiana Braşov, Munţii Piatra Craiului şi Poiana Mărului.
Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăriţi întotdeauna marcajul corespunzător de pe traseu, pe teren!

Puncte din rută