Poiana Braşov - Râşnov

Trasee turistice Poiana Braşov


Despre

Traseu "cruce galbenă" | Durata 2,5-3h | Lungime 9 km | Grad de dificultate: mediu | Accesibil tot timpul anului

Este un traseu uşor spre mediu, care nu ar trebui să pună dificultăţi unei persoane echipate corespunzător pentru drumeţie. Dus-întors durează aprox. 5 ore, la care poţi adăuga încă două-trei ore pentru o vizită la Peştera Valea Cetăţii, Cetatea Râşnov şi Dino Parc - obiective care se se află pe traseu. Traseul poate fi parcurs şi de pasionaţii MTB.

Din zona Patinoarului artificial din Poiana Braşov urmăreşte marcajul "cruce galbenă": vei ajunge la baza pârtiei Lupului, vei intersecta DN1E la Poiana Cristianului, părăseşti şoseaua şi vei parcurge şaua muntelui dinspre Poiana Braşov şi Râşnov; după ce ajungi din nou la DN1E, la un moment dat vei vedea nişte indicatoare către Peştera Valea Cetăţii; traseul continuă până în parcarea de la baza Cetăţii Râşnov (aici este şi un restaurant bun) de unde poţi urca la Cetate şi la Dino Parc; dacă vrei să vizitezi şi oraşul Râşnov, traseul continuă din parcare până acolo; dacă nu, te poţi întoarce în Poiană pe unde ai venit.

Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăriţi întotdeauna marcajul corespunzător de pe traseu, pe teren!

Puncte din rută