Izvorul de lângă Liceul „Kőrösi Csoma Sándor”

Izvorul de lângă Liceul „Kőrösi Csoma Sándor”

Covasna (CV) / Izvor, cișmea


Address

525200 Covasna, România

Despre

Izvorul de lângă Liceul „Kőrösi Csoma Sándor”, în spatele hotelului Căprioara, este considerat de localnici a fi unul dintre cele mai importante izvoare din orașul Covasna, pe lângă Izvorul Elvira și Izvorul Kati.
Din ce am văzut în fișa* ce prezintă compoziția chimică plasată la izvor apa este puternic feruginoasă (asta se vede și cu ochiul liber 😊), bicarbonată, clorurată, sodică, hipotonă și carbogazoasă, fiind recomandată pentru cure interne în cazul afecțiunilor gastrointestinale, tulburări metabolice, boli ale aparatului urinar.
*am fi publicat-o și noi în Galeria Foto din această pagină dar la data documentării noastre am găsit-o vandalizată; aviz autorităților!

Fier, 34mg în fiecare litru de apă. Se vede. 😁

Pe harta Google izvorul este prezentat cu numele Borvízforrás, adică „apă minerală” dar căutând o traducere am găsit și varianta „izvor de (apă) de vin” – ce am înțeles noi din asta e că de aici te poți aproviziona, pe gratis, cu apă pentru șpriț 😁 Nu am încercat-o pentru asta, am băut-o doar „sec” și pentru că nu are deloc hidrogen sulfurat în compoziție, a fost băubilă, ni s-a părut chiar gustoasă! După ce o încerci și tu ne comunici impresiile tale într-o recenzie aici? 🤗

Ultima actualizare:

  • Listat la 01/03/2024

Alte sugestii

Izvorul Transilvania

Băile Balvanyos (CV) / Izvor, cișmea / Loc de picnic/grătar

Izvorul Szejke

Băile Balvanyos (CV) / Izvor, cișmea / Loc de picnic/grătar

Izvorul de sub frasin Lepșa

Izvor, cișmea / Lepşa (VN)

Fântâna lui Botorog

Zărneşti (BV) / Izvor, cișmea / Loc de picnic/grătar

Izvorul Ghera

Izvor, cișmea / Sovata (MS)