Serenity Resort

Serenity Resort

Codlea (BV) / Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Str. Hălchiului nr. 100, DJ112A, Codlea 505100, România

Telefon

Despre

Serenity Resort este un loc unde confortul și eleganța se îmbină foarte armonios cu natura și chiar și cu o partidă de pescuit.
Așezat departe de zgomotul urban dar suficient de aproape de oraș (la aproximativ 5 km de orașul Codlea și 19 de Brașov), într-un amplasament ce oferă o superbă priveliște panoramică a munților Postăvaru și Bucegi, tot domeniul pare să fi fost gândit și amenajat cu admirație pentru natură, frumos și liniște.

Mini-parc dendrologic, cu specii rar întâlnite.

Zona centrală a resortului este un adevărat mic parc dendrologic, cu specii interesante și variate (probabil că în câțiva ani, când copacii vor fi crescut, va fi și mai interesant) de arbori, aduși chiar și din străinătate. Spații ample, contururi clare. O mică arteziană cu muzică ambientală. Chiar și o mică expoziție în aer liber cu reproduceri ale celor mai cunoscute opere ale lui Brâncuși, executate de un artist local.

În resort pe înserate.

Totul s-a construit, la propriu, nu doar geografic, în jurul unui sens giratoriu; el a fost primul element cu existență fizică din resort. Și pentru că în jurul giratoriului se învârt toate, s-a ridicat apoi sala de evenimente (cu un design deosebit), apoi s-au construit căsuțele (deschise în decembrie 2020) și la final restaurantul, cel mai tânăr dintre toate elementele resortului (deschis în august 2021). 

Giratoriul în jurul căruia s-a construit tot.

Resortul are pentru cazare 13 vile individuale (camere duble, paturi matrimoniale king-size) și o vilă-apartament.
Vilele individuale sunt de două categorii – standard și superioare – diferența dintre ele fiind de priveliște (cele standard au vedere către capătul lacului și grădină iar cele superioare către lac și munți) și de preț; dar îndrăznim să spunem că priveliștea face... diferența. În timpul săptămânii preţurile la cazare sunt uşor mai mici.

Vedere dintr-o vilă superioară. 😍

Fiecare vilă are ponton propriu, care poate fi utilizat fie pentru pescuit, fie pentru visat cu ochii deschiși, admirat priveliștea ori „socializat” cu păsările acvatice, foarte prietenoase, de altfel, mai ales dacă primesc și ceva de mâncare (recomandăm să nu le hrăniți, deoarece angajații resortului le asigură tot ce le este necesar și, în plus, alimentația lor, standard și sănătoasă, nu constă în pâine, chips ori biscuiți, cum le oferă majoritatea „iubitorilor”). Priveliștea din cameră a fost cea care ne-a cucerit din primul moment. Peretele vitrat și proximitatea lacului, cu maiestuozitatea munților în depărtare îți oferă o panoramă ce-ți taie respirația pentru o clipă. Pentru o fărâmă de timp ești față în față cu veșnicia.

"Rezidenţii" permanenţi, în vizită.

Apartamentul are două dormitoare și un living-room comun; în fiecare dormitor este un jacuzzi iar toaletele sunt separate, pentru fiecare cameră. Ce-i lipsește apartamentului este pontonul, dar are terasă; pasionații de pescuit care aleg apartamentul se pot manifesta fără probleme și de pe terasă (dacă vrei neapărat ponton, cazează-te în vilă individuală).

Private jacuzzi. 🤩

Fiecare cameră are minibar (contra-cost) bine garnisit, apă plată și carbo sunt oferite din partea casei, la fel și cafea și ceai, care pot fi preparate cu ajutorul unui mic espressor. Stocurile se înnoiesc zilnic.

Cafea, ceai, on-the-house.

Toate spațiile de cazare sunt clasificate la 4*, cu denumirea oficială „căsuțe tip camping”.
Mașina trebuie lăsată în parcarea amenajată, nu poate fi parcată la vilă (decât pentru lăsat/ridicat bagajele).

Relax pe pontonul din faţa vilei. 🤩

Tariful de cazare include și pescuitul. Dacă mergi pentru pescuit, sunt recomandate vilele superioare, pentru că în dreptul lor luciul de apă este mai întins. Regulamentul pentru pescuit este unul amplu și destul de restrictiv (poate chiar descurajant pe alocuri) dar... dacă vrei să menții lucrurile funcționale, sustenabile și durabile, regulile sunt indispensabile; în plus, îţi recomandăm să te consulţi și cu personalul resortului (în special cu Mircea, tel. 0745105750), pentru că unele facilități pot fi puse la dispoziție și „in-house” (cum ar fi salteaua pentru recepție). Peşte este (biban, caras, ştiucă, şalău, crap românesc -  Mircea ne spunea că sunt exemplare de peste 15 kilograme!), am văzut multe sărituri spectaculoase prin baltă deci ... nu lăsa lansetele nesupravegheate! 😉 Am mai reţinut şi că prin apă sunt multe agăţători.

Chibiţii te vor supraveghea permanent... 😀

Mic-dejunul, inclus în prețul de cazare, se servește în restaurantul resortului, Grace by the Lake, à la carte. Este foarte variat și acoperă toate grupele de produse specifice, cu opțiuni pentru fiecare – cereale, lactate, ouă gătite divers, brânzeturi, mezeluri, pește, tartinabile sărate și dulci, legume, fructe, patiserie, cafea, ceai și dacă ești „in the mood” chiar și prosecco 🙂 Servite elegant, când e cazul chiar pe farfurii încălzite.

Mic-dejun de poveste. 😋

Daaar, nu-i musai să mergi în restaurant; pentru că mic-dejunul îți poate fi servit și în vila în care ești cazat – idee nemaipomenită pentru zilele de vară cu dimineți răcoroase și plăcute, când ai putea mânca pe ponton.
Serviciul room-service este de altfel valabil pentru toate mesele, așa că dacă nu micul dejun, cina sigur merge pe ponton, romantic, sub razele lunii (când e e cald afară). Meniul este mai restrâns, nu cuprinde toate variantele din meniul restaurantului, dar e de unde alege. Se achită o taxă suplimentară de 20 lei pentru acest serviciu dar presupunem că merită. O să-ţi placă şi restaurantul, e ceva deosebit! Ultima comandă este la ora 22:00 iar despre mâncare poţi afla mai multe în recomandarea dedicată - caută în app 🔍 Grace by the lake sau accesează direct secţiunea Unde mănânci când te afli prin Codlea.

Restaurantul din resort. Glamorous!

Pentru segmentul corporate există și o sală de conferințe, dimensionată după numărul de locuri de cazare. Pentru evenimente de mai mare amploare există o sală dedicată și un ponton pentru evenimente mai mici. Se organizează evenimente de tot felul, de la nunți la concerte de muzică, așa că dacă îți dorești relaxare și liniște deplină, asigură-te că perioada de cazare nu se suprapune cu vreunul. Din camere nu (prea) se aude, dar dacă stai pe ponton, asculți vrând-nevrând muzica...

Apus de soare peste Ţara Bârsei.

În vilele superioare, imediat ce intri în cameră vei fi „răpit” de priveliștea superbă. Că e răsărit, o zi senină de vară, apus ori o dimineață cețoasă de început de toamnă (cum am găsit noi), e un sentiment unic să admiri lacul, lebedele, munții din depărtare! 
De cum pășești pe ponton, comitetul de primire e la post! Lebede albe și negre, grațioase și elegante, plus o gașcă veselă de rățuște sălbatice.

O parte din "staff"... ❤️

Orice disconfort poate fi comunicat personalului și se remediază imediat (asta dacă nu ai pretenții de genul să nu treacă lebedele prin fața pontonului tău sau să nu-ți facă o rățușcă o vizită personală dacă te consideră prietenos). 
Fiind în mijlocul naturii, există evident gâze de tot felul. Dacă te deranjează, există soluții la recepție.

O baie demnă de un resort de 4*. Chiar şi de 5!

Ne-a plăcut mult atenția acordată detaliilor, încă de la intrarea pe domeniu, alei, arhitectură, până la prosoapele, obiectele sanitare şi cosmeticele din baie, lenjeria de calitate, culorile calde. Bună treabă!
Prețurile sunt și ele tot cam „de 4*” dar reflectă pe deplin calitatea serviciilor oferite, a ambianței generale. Click aici dacă vrei să le vezi pe cele de pe Booking.com

Ultima actualizare:

  • 27/09/2021

Pe scurt:

  • Cazare în vile de lux, mâncare bună, view de poveste, în inima naturii dar aproape de oraş.

Tip structură:

  • Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote

Clasificare:

  • ****

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru business | Resort | Romantic

Facilităţi:

  • Acces animale de companie | Adaptări persoane cu dizabilităţi | Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Chicinetă - Cafea, Ceai | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar în cameră | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Restaurant | Papuci şi halate | Plată cu card | Room-service | Transfer aeroport | Transfer pârtie schi | Seif la recepţie

Mic-dejun:

  • Inclus în preţul cazării.

Cameră dublă:

  • Vilă standard 540 lei/noapte. Vilă superioară 590 lei/noapte.

Apartament:

  • 1590 lei/noapte.

Tichete de vacanţă:

  • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Zaga Zaga Sat

Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote / Sat de vacanţă / Doaga (VN)

Danube Village

Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote / Sicheviţa (CS)

Dragonfly Gardens - Glamping Urban

Braşov (BV) / Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote