Valea Glăjeriei - Cabana Mălăieşti

Trasee turistice zona Râşnov


Despre

Traseu "bandă albastră" | Durata aprox. 3h30min | Lungime aprox. 5 km | Grad de dificultate: mediu | Accesibil tot timpul anului

Noi am mers pe acest traseu aşa: am plecat din Râşnov cu maşina pe Valea Glăjeriei şi am lăsat-o în apropierea punctului "Punct de plecare pe traseu", la bariera ce delimitează Parcul Natural Bucegi, de unde porneşte traseul marcat "bandă albastră". De aici, pe un parcurs foarte frumos, în 3h-3h30min se ajunge la cabana Mălăieşti, amplasată într-o căldare glaciară pitorească străjuită de stânci imense, ascuţite. Acolo se poate mânca şi chiar înnopta, în condiţii specifice, de cabană.
Traseul are câteva porţiuni de urcuş intens (iar la întoarcere, de coborâre solicitantă), ca să nu te resimţi a doua zi ar fi bine să îl faci după o "încălzire" anterioară pe câteva trasee mai uşoare. 🙂 Ca să te convingi că merită, îţi oferim câteva instantanee:
Băncuţa de la cascadă.

Urcuş prin pădure. Solicitant.

Punctul de belvedere de la Surpătura.

View de pe traseu.

Căldarea glaciară Mălăieşti.

Cum spuneam, traseul este accesibil şi iarna dar este imperios necesar echipament potrivit pentru zăpadă şi neapărat, crampoane pentru gheaţă!
Cu amabilitatea contributorului nostru Andreea Ştefania 🙏🏻 punem şi câteva poze de iarnă de pe traseu:

Pe la poalele muntelui.

Încă un pic până la Cabană.

Intrarea în căldarea glaciară.

Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăreşte întotdeauna marcajul corespunzător al traseului de pe teren!

Puncte din rută