Piațeta Cazino

Piațeta Cazino

Mamaia (CT) / Pieţe şi Zone pietonale


Address

Piateta Cazino, Constanța 900001, România

Despre

Cazinoul din Mamaia și piațeta din fața lui sunt primele și cele mai vechi puncte de interes din stațiune, inaugurate pe la mijlocul anilor ’30 ai secolului trecut, în prezența Regelui Carol al II-lea al României, a oficialităților locale și guvernamentale. Aici era stația terminus a căii ferate, apoi a tramvaiului care făcea legătura, la începutul anilor 1900, între Gara Constanța și Băile de la Mamaia.

Cazinoul și Parcul Mamaia, în anii '40.

La finele anilor '70, în perioada de apogeu a stațiunii Mamaia în perioada comunistă, Cazinoul era una din atracțiile majore, preferat mai ales de turiștii străini. La parter era cel mai bun restaurant din Mamaia; la etaj era un club de noapte unde printre vedetele vremii care cântau aici, cap de afiș era Dan Spătaru; într-o latură era sala unde era instalată ruleta, care avea o terasă cu vedere la mare. Iar în partea dinspre lac, pe locul actualei Piațete, era cel mai mare parc din stațiune.

Cazinoul și Parcul Mamaia, în anul 1963.

Deși din strălucirea și fastul din acelor vremuri nu a mai rămas mare lucru, zona Cazino este un veritabil kilometru 0 al stațiunii Mamaia, aici fiind cea mai mare concentrație de magazine, terase, cafenele și restaurante. Seara poți vedea reprezentanții ale artiștilor stradali iar în multe din weekendurile din sezon, pe scena amplasată în Piațeta Cazino susțin recitaluri și concerte artiști și trupe de renume din România...

Reprezentanție stradală în Piațeta Cazino.

Pe lângă bd. Mamaia, în dreptul Cazinoului, sunt câteva parcări publice unde îți poți lăsa mașina. Poți ajunge aici și cu Telegondola Mamaia, stația terminus Albatros-Cazino este la mai puțin de 250m. Iar dacă vrei să vii cu autobuzul, pe perioada sezonului estival circulă linia 100M, care face legătura între Gara CFR și capătul de nord al stațiunii Mamaia; coboară în stația Cazino iar apoi poți folosi direcționarea din aplicație ca să ajungi în Piațeta Cazino.

Ultima actualizare:

  • 07/09/2023 (recomandat la 11/08/2023)

Pe scurt:

  • Veritabil km 0 al stațiunii Mamaia, densitate mare de restaurante, terase, magazine, loc de desfășurare pentru reprezentații de artă stradală. concerte și recitaluri muzicale.

Alte sugestii

Telegondola Mamaia

Mamaia (CT) / Teleferice, telegondole, telescaune, teleski

Piața Aurarilor

Pieţe şi Zone pietonale / Sibiu (SB)

Pasajul Aurarilor

Pieţe şi Zone pietonale / Sibiu (SB)

Pasajul Scărilor

Pieţe şi Zone pietonale / Sibiu (SB)

Piaţa Huet

Pieţe şi Zone pietonale / Sibiu (SB)