Mini Transilvania Park

Mini Transilvania Park

Bãile Szejke (HR) / Muzeu în aer liber


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Orbán Balázs 184, Odorheiu Secuiesc 535600, România

Telefon

Despre

Cea mai nouã atracție a Băilor Szejke și de altfel a orașului Odorheiu Secuiesc este Parcul Mini Transilvania. Este plasat într-o zonă mirifică, printre păduri de sute de ani, locul fiind denumit după izvoarele minerale carbogazoase și reprezentând dintotdeauna zona de recreere a orașului.
De când s-au deschis porțile în anul 2020, mulți sunt curioși să viziteze parcul - un loc inedit care prezintă prin intermediul a peste 80 de machete clădiri din cele mai renumite localități istorice și cetăți medievale din Transilvania (dar nu numai), cum ar fi castelul Peleș sau cetatea Bran. Cele mai multe sunt în picioare și în zilele noastre, însă printre exponate găsim și câteva edificii reconstituite, inexistente în prezent în forma lor originală - păstrăm misterul şi te lăsăm să descoperi singur care sunt acestea ... îţi dăm totuşi un indiciu: o fântână care cânta! 😉

Parcul este administrat de echipa Legendariumul Secuiesc, a căror activitate a început în anul 2008 cu scopul de a culege și de a prezenta copiilor într-un mod distractiv legendele populare, care circulă și astăzi. Astfel au colectat și au descris legendele obiectivelor turistice, castelelor, localităților şi au inclus totul într-o carte. Au construit o mică lume în jurul acestor legende, elaborând o serie de hărți, cărți audio, jocuri distractive de creație și au ajuns până la urmă să înființeze primul studio de desene animate din Ținutul Secuiesc. 👏

Parcul Mini Transilvania este o atracție care se dezvoltă constant. Este o variantă de recreere și de distracție pentru întreaga familie. Dacă vizitezi parcul alături de copii, ei se pot plimba cu mocănița trasă de o mini locomotivă, care parcurge parcul trecând peste poduri și vizitând cele mai importante miniaturi ale clădirilor renumite. După vizita parcului, cei mici au la dispoziție un loc de joacă nou-nouț (la data documentării noastre) cu tobogane, zid de cățărare și cu plasă de păianjen 🥰

Loc de joacă pentru copii.

Lângă machete găsești descrisă istoria clădirilor și locurilor în trei limbi. Alături de clădiri mai găsești și câteva machete ale celor mai importante orașe transilvănene; sunt pregătite cu multă precizie, constructorii având grijă și la cele mai mici detalii.
Vizitarea parcului ar putea fi un punct de pornire, dacă ești dornic să descoperi latura istorică a Transilvaniei şi văzând miniaturile clădirilor istorice poți să-ți formezi o idee despre posibile locuri pe care merită să le vizitezi călătorind prin Transilvania (de data aceasta nu în miniatură 😉).

Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus.

La data documentării noastre noutatea parcului era lacul în care este plasată mica insulă Ada Kaleh, care, deși nu se afla în Transilvania, având o poveste interesantă, a fost reînviată de echipa „Legendarium”, originala fiind înghițită de Dunăre în timpul construirii barajului Porțile de Fier.

Legendara insulă de pe Dunăre, reînviată aici. 😍

După vizitarea frumuseților parcului, dacă îți e foame, ai la dispoziție un mic fast-food unde te poți bucura de o cafea bună și de specialitatea „kolbice”. În weekend-urile calde și pline de vizitatori, poți să guști și înghețata artizanală a unui producător local, care folosește ingrediente de calitate în prepararea deliciilor reci.

Punctul de răcorire. 😋

Alături de aceste bunătăți, poți achiziționa și „hrană pentru minte” - produsele „Legendarium”: diverse jocuri, hărți și cărți. 
Prin vizitarea acestuia o să ai parte de o călătorie interesantã în timp, cu ajutorul tehnicilor moderne (ex. aplicație tridimensională de hologramă și de animație) - aşa poți face cunoștințã cu viața, activitatea și moștenirea lăsată de „cel mai mare secui”.
Biletul de intrare în Mini Transilvania Park costă 35 lei/adult, respectiv 20 lei/copii, pensionari. Grupurile de minimum 10 persoane beneficiază de reduceri. În prețul biletului este inclus și acces la centrul de vizitare Orbán Balázs, pe care îl vei găsi în apropiere. 

Ultima actualizare:

  • 19/12/2023 (recomandat la 05/08/21)

Facilităţi:

  • Cafenea&Gustări | Facilităţi persoane cu dizabilităţi | Magazin suveniruri | Parcare | Plata cu card de credit | Toaletă pentru clienţi | Wi-Fi

Photo Gallery

Alte sugestii

Moara cu apă de la Ohaba

Ohaba (BV) / Muzeu în aer liber

Castrul roman Drobeta

Drobeta Turnu Severin (MH) / Muzeu în aer liber

Muzeul Satului Vâlcean

Muzeu în aer liber / Râmnicu Vâlcea (VL)

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA

Muzeu în aer liber / Sibiu (SB)