Predeal - Cabana trei Brazi - Cabana Poiana Secuilor - Cabana Postăvaru

Trasee turistice zona Predeal


Despre

Traseu "bandă galbenă" | Durata aprox. 5h | Distanţă aprox. 12 km | Grad de dificultate: mediu (vara), iarna porţiunea dinspre Cabana Poiana Secuilor şi Cabana Postăvaru este interzisă.

Traseul Predeal -  Trei Brazi - Cabana Poiana Secuilor este "obligatoriu" pentru orice turist care ajunge în Predeal, uşor de parcurs, numai bun pentru o plimbare de vreo oră jumătate (dus), parţial prin pădure, parţial pe asfalt, parţial pe drum de pământ. 
Dacă îl faci pe tot (este necesar achipament de drumeţie), traseul te va duce pe la 3 cabane, îţi va arăta ce are mai frumos masivul Postăvaru... şi chiar mai mult, dacă eşti "deschis" pentru provocări! Dus-întors, traseul complet durează aprox. 10 ore, deci ai putea lua în calcul petrecerea unei nopţi la Cabana Postăvaru... Sau, de la Cabana Postăvaru poţi continua, tot pe "bandă galbenă" ("Drumul Galben") până în Braşov, la Pietrele lui Solomon (caută în app 🔍  
„Drumul Galben”: Cabana Postavăru - Braşov). 

Vei pleca din Predeal şi vei merge pe traseul Cabana trei Brazi (altitudine 1130m)- Cabana Poiana Secuilor (1100m) - Poiana Trei Fetiţe (1720m) - Cabana Postăvaru (1604m). Diferenţă de nivel: aprox. 600m.

Intrare pe traseu, în oraş, strada Panduri, după Biserica Sf. Constantin şi Elena, vis-a-vis de Gară.

Până la Trei Brazi poţi urca pe drumul asfaltat (conform direcţionării din aplicaţia noastră) sau pe traseul marcat "bandă galbenă" care porneşte un pic mai sus de Centrul de Informare Turistică din Predeal (amplasat vis-a-vis de Gară, lângă Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena).

Urmăreşte marcajul Bandă Galbenă.

La aproximativ 100 metri după Cabana Vânătorilor, va începe o primă porţiune prin pădure; până la poiana de dinainte de Trei Brazi, traseul va alterna porţiuni de urcuş (destul de uşor) prin pădure cu porţiuni pe şosea. Nu trebuie decât să fii atent la marcaj.

După Cabana Vânătorilor intri pe prima porţiune de traseu prin pădure.

Urcuş uşor prin pădure.

După aproximativ o oră de mers pe traseu, vei ajunge într-o poiană care îţi va oferi (pe vreme bună) o frumoasă perspectivă către Pârâul Rece, cu Bucegii, Piatra Craiului şi chiar Munţii Făgăraşi pe fundal.

Pauză de pozat 😍

De aici, în câteva minute ajungi la Trei Brazi de unde, după alte 25-30 minute de plimbare agreabilă, vei ajunge la Cabana Poiana Secuilor.

Cabana Poiana Secuilor, cu muntele Postăvaru pe fundal.

La Cabana Poiana Secuilor poţi face un popas de hidratare sau poate chiar de... mâncare 🙂 având în vedere că până la Cabana Postăvaru vei mai avea de mers aprox. 4h. Şi cât de odihneşti, poţi privi privi şi poţi face planul de "atac" al celei mai solicitante porţiuni a traseului: muntele Postăvaru! 😍 Urmăreşte în continuare marcajul "bandă galbenă".


În continuare, urmăreşte "Banda Galbenă".

Pont: dacă te grăbeşti sau vrei să "trişezi" puţin, poţi scurta binişor traseul 🙂: mergi cu maşina până la Cabana Trei Brazi sau chiar până la Cabana Poiana Secuilor; de aici poţi continua pe jos în urmărirea marcajului "bandă galbenă".

Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăreşte întotdeauna marcajul corespunzător al traseului de pe teren!

Puncte din rută