Cabana Postăvaru - Julius Römer

Cabana Postăvaru - Julius Römer

Poiana Braşov (BV) / Cabane


Program

Închis
Vezi programul

Address

Cabana SKV Postavarul, Drumul Rosu, Poiana Brasov, RO, Brasov, Romania

Telefon

Despre

- in memoriam Rolf Truetsch (Killy), 1966-2021
În 1883 se construia prima cabană pe muntele Postăvarul, iniţial ca un refugiu, din 1885 cu funcţionare doar pe timpul verii iar începând cu 1906 şi în timpul iernii.
Cabana din prezent a fost construită în 1935, fiind una din cele mai vechi cabane din România cu funcţionare neîntreruptă până în prezent. După o operaţiune foarte laborioasă de renovare şi modernizare care a reuşit totuşi să-i păstreze mare parte din farmecul secular, cabana veche din 1883 a devenit în 2021 corp de cazare al Cabanei Postăvaru.

Prima clădire a Cabanei Postăvaru.

În total, Cabana are 32 camere
- 1 apartament cu două dormitoare şi o baie în corpul renovat
- 14 duble cu baie proprie- foarte mari, mai ales cele din corpul renovat
- 11 duble cu baie comună (pe hol)
- 6 camere cu 4-6 locuri cu băi pe hol

Unele camere păstrează elemente de la începuturi 😍

Condiţiile sunt de cabană: camerele nu au TV; nu sunt prosoape în camere; în băi este săpun dar va trebui să îţi aduci şampon şi gel de duş.

Una dintre băile comune.

Pentru cei care îşi doresc să petreacă una sau mai multe nopţi pe munte, este cu siguranţă una dintre cele mai bine întreţinute şi mai primitoare cabane din România, indiferent de sezon!

Apartamentul din corpul renovat.
În sezonul cald primăvară-toamnă, preţurile pornesc de la 130 lei/persoană/noapte (în camerele cu 3-6 locuri, baie pe hol) şi ajung până la 450 lei/cameră/noapte (2 paturi, baie proprie) ; iarna (1 Decembrie-30 Martie) tarifele pornesc de la 150 lei/persoană (în camerele cu 3-6 locuri, baie pe hol) şi ajung până la 450 lei/cameră/noapte (cameră dublă, baie proprie); micul-dejun este inclus.
Cazare copii: 0-3 ani gratuit, copil 3-7 ani 80 lei.
Cabana este pet-friendly dar va trebui să plăteşti o taxă de curăţenie pentru  animalul tău de companie de 50 lei/zi.

Cere una din camerele cu balcon! 😉

Cabana Postăvaru este însă apreciată cel mai mult pentru mâncare şi atmosferă. Familia de saşi care o administrează "se dă peste cap" ca aici să mănânci bine şi să te distrezi memorabil. Mâncarea se găteşte în fiecare zi (mănânci ce se găteşte, nu după ce pofte ai) şi are acel gust pe care doar mâncarea "de cazan" o are! Vei avea ocazia să încerci reţete vechi tradiţionale, gen "ciorbă de salată", "ciorbă săsească cu cârnaţi" dar şi specialităţile casei "salam de biscuiţi" şi "ceaiul cu stroh" 😋

Ceai cu stroh şi cu... view! 😍

Grătarul este foarte bine folosit şi el, indiferent ce vei mânca va fi foarte bun; am remarcat micii care sunt de fapt foarte mari şi foarte "îndesaţi"! 😊 Preţurile sunt şi ele "de cabană": la ultima noastrră vizită berea pornea de la vreo 13 lei/draft 400ml, ciorbe/supe 20 lei, fel principal 25-35 lei, grătare 20-25 lei cu garnituri de 15 lei, salate 10 lei...

Ciorba de varză cu afumătură, una dintre „vedetele” meniului 😋

În sezon şi mai ales în weekend-uri trebuie să te înarmezi cu ceva răbdare ca să mănânci aici, nu e uşor lucru pentru personal ca să servească 140 locuri din interior + peste 140 locuri pe terasă. Dar atmosfera şi amenajarea celor două saloane şi priveliştea pe care o ai de terasă fac tot timpul şi banii! Terasa este de fapt o veritabilă platformă de observaţie, de pe care ai o panoramă de 100 grade asupra munţilor Bucegi, zonei Râşnov-Bran-Măgura, munţilor Piatra Craiului, Codlea, Ghimbav... 
Programul restaurantului este 08:00-21:30 (ultima comandă).

Terasă cu super-panoramă!

Accesul la Cabana Postăvaru se poate face din Poiana Braşov pe jos (pe Drumul Roşu, traseu cruce roşie, aprox. 2h), cu Gondola (care te lasă la aprox. 500m mai sus de cabană) sau cu una din telecabinele care urcă din Poiana Braşov  (care te lasă la aprox. 20 minute mai sus de cabană) .
Dacă o să urci pe Postăvaru cu bicicletă electrică, e bine să ştii că la cabană a fost instalat un punct de încărcare e-bike, gratuit - cu suportul celor de la Cabana Postăvaru. ❤️ Iar pentru cei aflați în nevoie, la bar este un mic punct de „aprovizionare” cu piese de schimb: lichid tubeless, camere de 26, 27.5 și 29”, cablu schimbător.

Punct e-bike.
- update, iunie 2023: am observat că cei de la cabană au început să îți îndulcească așteptarea la bar în zilele aglomerate de weekend, oferind gratuit clienților spre degustare vișinata și afinata casei 👌
- update, noiembrie 2023: după o reamenajare destul de laboriasă, a fost introdusă în circuitul turistic și Cabana Pisici (o căbănuță aflată un pic mai sus de cabana mare); cu o capacitate de max. 14 persoane, se poate închiria la un tarif începând de la 2000 lei/noapte (max. 14 pers.).

Delicioase dar destul de tari, a se consuma cu măsură 😊

Disclaimer: textele din Unde Mergem® NU sunt reclame plătite de proprietari ci sunt recomandări obiective, realizate de echipa Unde Mergem după vizite de documentare şi culegere de informaţii făcute la faţa locului. Ne va fi de ajutor dacă le vei spune celor din locurile pe care le vizitezi că ai citit despre ei aici, în prima aplicaţie românească bazată pe conţinut documentat! 🙏🤗 De asemenea, va fi de ajutor să scrii o recenzie aici în care povesteşti experienţa ta şi spui cât de apropiată de adevăr este recomandarea noastră. Mergi cu bine!

Ultima actualizare:

  • 30/05/2024 (recomandat la 06/09/20)

Pe scurt:

  • Atmosferă super, ospitalitate, privelişte uimitoare.

Tip structură:

  • Cabană

Clasificare:

  • **

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Romantic | Pensiune completă | Demipensiune

Facilităţi:

  • Acces animale de companie (50 lei/zi) | Bar/Cafenea | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Mic-dejun disponibil | Restaurant

Mic-dejun:

  • Inclus în preţul cazării.

Cameră single:

  • 130 lei (în cameră cu 3-6 locuri), 300/400 lei (în cameră single)

Cameră dublă:

  • 350 lei (cu baie la comun), 450 lei (baie proprie)

Apartament:

  • 600 lei

Photo Gallery

Alte sugestii

Hotel Ohma-Casa Viorel

Poiana Braşov (BV) / Hoteluri

Pensiunea Sugo

Cabane / Harghita-Mădăraş (HR) / Pensiuni

Cabana Mădăraş

Cabane / Harghita-Mădăraş (HR)

Cabana Mălăiesti

Râşnov (BV) / Cabane

Hotel Escalade

Poiana Braşov (BV) / Hoteluri