Danube Village

Danube Village

Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote / Sicheviţa (CS)


Address

DN57, Gornea nr. 308, România

Telefon

Despre

Danube Village este încă un exemplu că de Clisură te îndrăgostești iremediabil. Așa i s-a întâmplat și lui Silviu, care, cucerit de zonă și împins de dorința de a exista și „altceva” la capitolul servicii turistice, a deschis în 2019 un loc în care să-i placă să vină. Așa a apărut, în comuna Sichevița sat Gornea, pe DN57, exact pe malul Dunării, Danube Village.

Intrarea în "sat".

Clasificat oficial drept camping de 3*, este mai degrabă un fel de mic resort, cu 12 căsuțe (patru grupate câte două și restul individuale), ce adăpostesc 24 locuri de cazare. Șase căsuțe sunt matrimoniale, șase twin. Toate au câte o mică terasă și priveliște spre Dunăre și Balcani.

Căsuţe din resort...

Camerele sunt confortabile, dotate cu Wi-Fi și aparate de aer condiționat, mobilierul este practic și rezumat la un dulap mare, pat și noptiere; plus televizor și mini-frigider iar pe terasă măsuță și două scaune. Baia e micuță dar are tot ce-i trebuie. Sugestie: optați, dacă e posibil, pentru o căsuță mai departe de drum; traficul nu e unul foarte intens dar dacă dormi mai... „iepurește” s-ar putea să te deranjeze un pic.

...şi ce se vede din ele. 😍

Pe proprietatea generoasă și frumos amenajată, în zona dinspre Dunăre se află restaurantul și piscina.

Piscină cu super-view 😍

Piscina are și un mic jacuzzi și poate primi un număr destul de mare de persoane; de altfel chiar este deschisă și pentru clienții necazați, evident contra-cost. Pentru clienții cazați accesul la piscină este inclus în prețul camerei și la fel și șezlongul; dar să-ți aduci prosop de plajă. În apropiere există și vestiare și toalete. Iar dacă nu ai chef să stai la piscină te poți bronza mai retras, pe mica plajă de lângă apă. Și dacă stai după căderea serii, atmosfera se transformă sub jocurile de lumini din apă.

Jacuzzi în noapte.

Există și un loc de joacă pentru copii, bine amenajat – tobogan, leagăne, trambulină, jucării.

Cam tot ce-şi poate dori un copil pus pe joacă!

Restaurantul resortului e cu specific românesc-local, care are ca vedetă peștele dar și alte feluri ce merită atenție. Este deschis și pentru exterior dar are capacitate suficient de mare cât să nu apară probleme de găsit masă, deși locul ne-a părut destul de popular.

Salonul restaurantului.

E amenajat în stil cu note rustice, cu mai multe zone de servire, coborând spre Dunăre și culminând cu terasa de pe ponton. Deși ni s-a părut că ar mai fi câte puțin de lucrat pe ici-pe colo la unele detalii, restaurantul Danube Village e cu certitudine unul din locurile recomandabile din zonă.

Terasa dinspre ponton.

Meniul include multe bunătăți locale iar porțiile sunt generoase – câteva ciorbe, pește gătit în mai multe feluri dar și ceva feluri pe bază de carne, chiar de și la ferma proprie (mangalița). Peștele zilei prăjit a fost somn, foarte bine făcut, crocant și gustos și a venit însoțit de cel mai autentic sos de usturoi. Specialitatea casei – friptură de mangalița, cu cartofi aurii și varză călită (700g, 68 lei) e o satisfacție majoră pentru cei care apreciază acest tip de „găteală” - carnea fragedă cu gustul specific, cartofii crocanți la exterior și moi în interior, varza gătită din varză murată; o farfurie potrivită pentru o poftă mare.

Somn prăjit cu mămăliguţă şi mujdei, 39 lei.

Tariful de cazare nu include nicio masă; dar la cerere se poate oferi demipensiune sau pensiune completă. Micul dejun contra-cost se servește între orele 8-10:30, e a la carte și oferă câteva tipuri de omletă, toast-sandwich, o delicioșenie locală numită găigană (potrivită pentru un apetit gurmand), un platou cu ceva brânză plus legume și cărneturi, chestii dulci – lapte cu cereale, gem, unt.

Găigană a la Danube Village, 400g, 27 lei.

Programul de funcționare este zilnic, între 8 și 22, atât pentru restaurant cât și pentru recepție. Orele standard de cazare sunt 14:30 check-in și 12:00 check-out.
Ai și multe variante de petrecere a timpului liber – de la stat la soare, la pescuit, plimbări cu barca, bicicleta sau ATV-ul. Sunt disponibile trei bărci de capacități diferite, trei biciclete mountain-bike și 5 vehicule ATV. Statul la soare și pescuitul sunt gratuite, restul nu; pentru pescuit ți se poate oferi și undiță dacă ai venit fără, dar cu momeala te descurci.

O parte din oferta de activităţi.

Tot din dotările locului fac parte și câteva pisici destul de simpatice și ai șanse să dai și peste ceva păianjeni, dar, na, asta e natura, pe malul apei. 😀
Parcarea este încăpătoare și gratuită. Este amenajată în zona de la intrarea pe domeniu, dar dacă e neapărat nevoie se poate parca și pe alee în spatele căsuței unde ești cazat, dacă nu împiedici accesul administrativ.

Plajă şi loc de pescuit.

Danube Village este funcțional în intervalul aprilie-octombrie, după cum permite vremea; am înțeles că există intenția unor modificări administrativ-funcționale, care să permită disponibilitatea pe tot parcursul anului. 
Deși fără experiență anterioară în domeniu, proprietarii și-au dat silința să organizeze un loc primitor, de care să nu te desparți cu ușurință. 

Ultima actualizare:

  • 10/05/2022

Pe scurt:

  • Miniresort pe malul Dunării, cu toate ingredientele pentru un sejur ok.

Tip structură:

  • Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Romantic

Facilităţi:

  • Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Free WiFi | Frigider în cameră | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Restaurant | Piscină | Plajă | Plată cu card

Mic-dejun:

  • Contracost, a la carte

Cameră single:

  • 200 lei

Cameră dublă:

  • 250 lei

Tichete de vacanţă:

  • Da

Alte sugestii

Zaga Zaga Sat

Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote / Sat de vacanţă / Doaga (VN)

Pensiunea Villa Rustica

Sicheviţa (CS) / Pensiuni

Serenity Resort

Codlea (BV) / Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote

Dragonfly Gardens - Glamping Urban

Braşov (BV) / Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote