Cafeteca Magnolia

Cafeteca Magnolia

Braşov (BV) / Cafenele


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Crișului 18, Brașov 500283, România

Telefon

Despre

Cafeteca, unul dintre cele mai cunoscute branduri braşovene, este un bun exemplu de antreprenoriat care are la bază o pasiune. Prima cafenea cu acest nume s-a deschis în mai 2009 şi în timp a reuşit să devină cunoscută în rândul iubitorilor de cafea (şi de ceai) nu numai drept locul unde bei cea mai bună cafea din oraş ci şi ca loc de „aprovizionare” cu ceai şi cafea din cele mai bune sortimente. Eduard, proprietarul Cafeteca, a devenit şi el foarte cunoscut, prin pasiunea cu care s-a implicat în tot ce este legat de acest obicei, dependenţă sau plăcere - băutul unei cafele bune.

Un antreprenor din pasiune.

În Braşov, Cafeteca are mai multe francize şi puncte volante de vânzare dar cafeneaua din Magnolia Center Răcădau este „sediul” şi locul unde îl găseşti de obicei pe Eduard - dacă vrei să stai la poveşti despre cafea, echipamente, accesorii, ustensile (multe pot fi cumpărate de aici, dar şi mai multe de pe site-ul lor web) sau moduri de preparare, nu trebuie decât să îl „provoci” cu o întrebare, abia aşteaptă asta 🙂 Şi neapărat să întrebi despre „flair espresso”, o variantă alternativă pentru preparat espresso la tine acasă, mai ales dacă eşti bărbat... o să afli de ce 😀


Prăjire „in-house”.

Cafeaua este importată din surse verificate, ajunge aici verde şi după ce Eduard se ocupă personal de prăjirea ei este ambalată imediat în pungi şi ajunge direct la raft sau în râşniţa din cafenea... Vei găsi tot timpul minimum 7 origini de cafea, câteodată chiar 11, din ţări şi de pe continente diferite. O poţi cumpăra boabe sau măcinată special pentru modul în care vrei s-o prepari acasă (espresso, filtru, ibric etc.), la pungi de 250g (preţuri începând de la 45 lei) . Poţi comanda şi pe site-ul lor (vei găsi tot felul de opţiuni, variante de gramaj etc.), cu livrare contracost.

Câteva dintre „origini”.
Pe loc sau take-away, te poţi răsfăţa cu băuturi artizanale calde şi reci (frozen) pe bază de cafea, ceai, fructe, produse de patiserie și sandwich-uri de la producători locali, ingrediente aromatice, naturale și organice. 
Dintre cele vreo 30 de preparate calde din meniu, câteva sunt „marcă înregistrată” oficial, le vei descoperi marcate, trebuie neapărat încercate. Nouă ne-a atras atenţia secţiunea Mocha, în care 6 din cele 7 băuturi sunt şi ele protejate şi conţin ingrediente de la mentă, amaretto, ciocolată, vanilie până la ... sirop de chilli! 😮 Dar şi tot felul de infuzii, cafele la ibric (inclusiv turcească), infuzii alternative, V60...

  • la data ultimei noastre redocumentări (aprilie 2022) erau disponibile nişte lucruri foarte interesante: Cold brew tonic (pe bază de cafea infuzată direct la rece), ceai Tea Pigs rece, bere artizanală Mustaţă (blondă, aurie şi cu cafea Cafeteca), Prana Chai Latte, şii reţetele originale Frozen. Preţurile/băutură încep de la 10 lei şi se duc până pe la 15 lei, la care se adaugă altele extra (lapte vegetal, sirop, diferite condimente pentru cafea)
Pentru ceai, există un meniu separat iar primăvara şi vara se „activează” şi un meniu de Smoothie. 

Probabil, cea mai bună cafea din oraş.
Ambientul Cafeteca Magnolia este potrivit pentru oricine, chiar și pentru animale de companie, mai ales că centrul comercial ce o găzduieşte este foarte „friendly” cu animalele de companie iar copiii au ocazia să petreacă timp cu mascota acestuia, cățelul labrador ciocolatiu Tango. În colaborare cu cei de la Magnolia, sunt organizate periodic tot felul de evenimente pentru copii și adulți - degustări de prăjituri, de cafea, vin, ceai - sub forma unor serate, dar şi evenimente precum Nechezol (acesta având loc anual pe 22 decembrie în amintirea vechilor obiceiuri de furnizare a serviciilor din HoReCa de pe timpul comunismului) - unde se consumă Eugenia, cafea nechezol, pufuleți, pufarine, se ascultă muzică la magnetofon - cumva se compară vremurile de acum cu lipsurile de atunci. 
Ambianţa muzicală este de obicei jazz, în surdină.

De-a lungul anilor, Cafeteca a „adunat” mii de clienţi fideli, nu doar pentru produse ci și pentru conceptul cafenelei - saci de cafea în loc de tablouri agățate de pereți sau de bar, culorile specifice brandului cum ar fi verde kaki, maro deschis, roșu, negru și albastru marin, echipamentele de înaltă calitate care prepară orice fel de extracție de cafea, iar experiența și raportul calitate-produs artizanal face ca în fiecare zi să le treacă "pragul" sute bune de clienţi. 

Ultima actualizare:

  • 21/04/2022 (listată la 08/04/21)

Pe scurt:

  • O afacere născută din pasiunea pentru cafea.

Categorie:

  • Cafenele

Potrivit pentru:

  • „Birou în afara biroului” | Socializare | Întâlniri

Facilităţi:

  • Gustări | Facilităţi persoane cu dizabilităţi | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi | Toaletă pentru clienţi

Photo Gallery

Alte sugestii

Tucano Coffee Peru

Braşov (BV) / Cafenele

Book Coffee Shop

Braşov (BV) / Cafenele

Schilthorn

Braşov (BV) / Cafenele

Cafeteca Patria

Braşov (BV) / Cafenele