Pizzeria Il Gufo Reale

Pizzeria Il Gufo Reale

Viscri (BV) / Restaurante


Program

Închis
Vezi programul

Address

Str. Principală 11, Viscri 507039, România

Telefon

Despre

Il Gufo Reale Viscri, sau, așa cum știu mai mulți, Pizzeria Viscri, este la numărul 11 din numitul sat, un fel de insulă exotică printre valurile consistente, aglomerate ale bucătăriei săsești. Dacă în sejurul la Viscri vrei să iei o pauză de la ciorba ardelenească, papară ori tarhon, Alexandra și Stefano, au soluția – o pizza ca la ea acasă, cu blat subțire, coaptă la foc de lemne, într-un vechi cuptor săsesc.
Noi am fost curioși, așa că le-am trecut pragul. Și am fost plăcut surprinși – într-un loc turistic atât de mic să găsim așa un nivel de calitate.
Am testat clasic – Pizza rucola. 37 lei (cu mozzarella, roșii și rucola) dar și o specialitate a pizzeriei, în ton cu locul și personajele faimoase – Pizza Principe, 44 lei (inspirată, zice Stefano, din mic-dejunul englezesc - cu bacon, ou ochi, mozzarella, ceapă verde și roșii). Foarte bune amândouă – blat subțire și gustos, ingrediente de bună calitate. Ne-a plăcut că Alexandra ne-a atenționat asupra oului de pe Pizza Principe, care, fiind copt, are un aspect puțin diferit de un ou-ochi obișnuit.


Pizza în "stil" englezesc, la Viscri 😋

Pe lângă pizzele clasice, la capitolul specialități, în afară de Pizza Prințului mai există și „fantezia bucătarului”, care ascunde creativitatea de moment și disponibilitatea produselor de sezon, cu care Stefano te poate surprinde, sau Pizza ciobanului, cu telemea și slănină, nescrisă în meniu dar pentru care locul a devenit deja faimos când este disponibilă telemeaua. 
Localul este unul micuț, amenajat în curtea unei vechi case săsești, unde timpul pare că s-a oprit în loc, în special datorită regulilor UNESCO, parte al cărui patrimoniu este satul Viscri.

Vei mânca într-o curte veche săsească.

Personalul e simpatic și e alcătuit în cea mai mare parte din membrii familiei. Atmosfera e confortabilă și relaxată, așa cum se naște atunci când pasiunea și dragostea pentru ceea ce faci stau la baza activității. Un sicilian a venit la Viscri, pentru prima dată în România, împreună cu iubita lui, Alexandra, ale cărei rădăcini au rechemat-o acasă; iar el a decis că ăsta e locul unde vrea să trăiască. Și ca să nu se despartă total de Italia au hotărât să împartă cu alții ce are ea mai cunoscut – pizza; și totodată să aducă ceva nou în oferta locală.
Așa că au lansat Bufnița (Il Gufo), unul din simbolurile satului de altfel, pe ulița principală. Și au ajuns să atragă nu doar turiști, ci au devenit furnizori de gusturi italiene și pentru localnici, inclusiv cu servicii take-away.


Siclian mândru de cuptorul lui din Viscri!

În martie și noiembrie sunt deschiși doar în weekend; cel mai sigur ar fi să suni dacă vrei să ajungi la ei. În plin sezon însă îi găsești în acțiune de miercuri până duminică începând cu ora 13 și până târziu spre orele 22 (cu ultima comandă la 20:30), fiind de altfel singurul local din zonă unde poți mânca până atât de târziu. Dacă vrei să stai pe terasă, programul de funcționare depinde mult și de vreme; dar începând cu vara lui 2023 a fost amenajată într-un vechi beci săsesc și o sală de servire cu aprox. 20 de locuri.
Pe lângă pizza, te mai poți pot delecta și cu tiramisu la desert sau sucuri pe bază de siropuri naturale, ori socată. În aceeaşi curte se află şi un magazin sătesc de unde te poţi aproviziona cu ceva rece, dulce sau sărat pentru drum.
Pentru că spațiul este destul de limitat, din curte poți privi, dacă ești curios, pe geam în bucătărie, să-l vezi pe Stefano la treabă; din aceleași considerente de spațiu, toaleta este unisex.


Pizza italiană făurită într-un vechi cuptor săsesc.

Mica afacere de familie încă nu avea implementată plata cu card la momentul vizitei noastre, deci asigură-te că ai cash.
Și, deși e o afacere mică, este implicată în viața comunității, organizând cu și pentru copiii din sat ateliere de pregătit pizza sau participând împreună cu alţi antreprenori la curăţenia „de primăvară” din sat şi împrejurimi, înaintea sezonului! 👍
La data documentării noastre umbrelele nu erau încă instalate iar Alexandra ne-a invitat să venim şi vara, când curtea este plină de ghivece cu flori şi plante aromatice. Până o să revenim noi, poate ne spui tu cum i-ai găsit! 🤗 Şi nu uita: în aplicaţia Unde Mergem poţi să creezi liste de călătorie unde să salvezi locurile pe care crezi că merită să le ai în vedere!

Ultima actualizare:

  • 14/06/2024 (recomandat la 02/05/2022)

Pe scurt:

  • O pizza foarte bună, într-o atmosferă cât se poate de relaxată.

Categorie:

  • Restaurante

Recomandat pentru:

  • Familii cu copii

Tip de masă:

  • Cină
  • Prânz

Bucătărie:

  • Italiană

Ce poţi mânca aici:

  • Paste | Pizza | Tiramisu

Facilităţi:

  • Mâncare la pachet/Take-out | Plată cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară

Alte sugestii

Elemózsia Bistro

Odorheiu Secuiesc (HR) / Restaurante

Ana și Ion

Constanța (CT) / Restaurante

Bacaro & Bacaro 2

Constanța (CT) / Restaurante

Cămara cu Merinde

Constanța (CT) / Restaurante

Iaki Restaurant

Mamaia (CT) / Restaurante