Cascada de sub Şiclău

Cascada de sub Şiclău

Cascade, Izbucuri / Covasna (CV)


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Covasna, DC14, 525200, România

Despre

Cascada de sub Șiclău e un bun motiv de plimbare dacă eşti cazat la unul dintre hotelurile din zona Spitalului de Cardiologie din Covasna.
Nu e departe: 1,5 km şi cam 20 minute de mers pe jos de la locul unde este "parcată" locomotiva Mocăniţei. Mergi pe marginea drumului, treci de uzina de apă și găsești calea de acces spre cascadă. Amenajată, cu trepte, pentru a coborî cu ușurință și chiar o băncuță, pentru cine vrea să contemple mai îndelungat frumosul peisaj.
Poteca spre cascadă.
Cascada nu e prea mare dar, ca orice învolburare de ape, are un anumit farmec, îți transmite o anumită energie; te poți relaxa și îți poți limpezi mintea preț de câteva minute pe stâncile vulcanice care o mărginesc și care au fost scoase la iveală de eroziunea apei. Iar bazinul din faţa cascadei va fi foarte tentant pentru o îmbăiere în zilele toride vară... 😉
Ni s-a părut mai frumoasă denumirea alternativă de Cascada Zânelor („șiclău” vine din maghiară și înseamnă „funicular” – dată fiind apropierea de planul înclinat unde funcționa odată funicularul, cascada a împrumutat numele industrial, mai puțin romantic).
Pe drumul spre cascadă, după camping, vei găsi şi o zonă amenajată pentru picnic, foarte bine întreţinută.
Zona de picnic.

Photo Gallery

Alte sugestii

Izvorul de lângă Liceul „Kőrösi Csoma Sándor”

Covasna (CV) / Izvor, cișmea

Cascada Moara Dracului

Bran (BV) / Cascade, Izbucuri

Valea Siriniei

Cascade, Izbucuri / Berzasca (CS) / Drumuri, şosele turistice / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Cascada Mezotermală Toplița

Cascade, Izbucuri / Topliţa (HR)

Cascada Javardi

Cascade, Izbucuri / Lunca de Jos (HR)