Aqua Magic Mamaia

Aqua Magic Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor


Address

Bulevardul Mamaia Nr. 334, Constanța 900001, România

Telefon

Despre

Aqua Magic din Mamaia e locul unde te poți lăsa cuprins de magia copilăriei. Dacă ești adult, aici ai ocazia să fii din nou copil (sigur nu se va uita nimeni ciudat la tine dacă aterizezi chiuind din toboganul cu apă 😀), iar pentru copii e distracție maaare! 
Un parc de distracții acvatic ce nu lipsește din majoritatea destinațiilor estivale din toată lumea, cu atât mai mult pe malul mării, și care vine să completeze oferta de activități de pe litoralul românesc.

Yuhuuuu 🤪

Situat pe Bulevardul Mamaia Nr. 334, foarte ușor de găsit, la Aqua Magic poți veni cu mașina și o poți lăsa în pacarea cu plată, publică, mare dar care poate fi neîncăpătoare în zilele aglomerate. Sau poți veni cu autobuzul – în imediata a propiere a parcului sunt stații de autobuz pe ambele sensuri de deplasare - caută stația Aqua Parc pe website-ul companiei de transport din Constanța pentru a vedea cu ce autobuze poți ajunge acolo.
Deschis din iunie până în septembrie, de la 10 la 18 în iunie și septembrie și de la 10 la 19 în iulie și august (ultima tură la tobogane este cu o jumătate de oră înainte de închidere), parcul are o mulțime de variante de distracție și de petrecere a unei zile plăcute.

Vino devreme dacă vrei să găsești loc! 😉

Și tarifele de acces sunt diferite, în funcție de sezon și vârstă (plus înălțime, la copii) și există și pachete pentru familii („copilul” fiind considerat ca atare dacă are înălțimea sub 1,4 m) – variază între 30 lei pentru copii (sub 1,4 m; în luna iunie) și 330 lei pentru doi adulți și trei copii (sub 1,4 m; în full sezon). Există și tarife pentru aproximativ jumătate de zi (după ora 15) – 70 lei/adult, 40 lei/copil (față de standardul 100 respectiv 60 lei), în iulie-august. Prețul biletului de intrare îți oferă acces la toate atracțiile parcului și la șezlonguri.

Chioșcul de unde poți închiria cutie de valori.

Odată intrat, poți închiria, pentru 5 lei (plus 15 lei garanție, care îți va fi rambursată la returnarea cheii), o cutie de valori unde poți lăsa lucrurile mai importante pe care eventual le ai cu tine. Dacă nu ai nevoie, fuguța la vestiare la schimbat și... la distracție! Vestiarele sunt, evident, separate, pentru femei și bărbați și tot acolo sunt și dușuri și toalete, toate menținute într-o stare bună de curățenie (evident, perioadele foarte aglomerate mai creează dificultăți...). Și dacă ai uitat să-ți iei accesorii pentru plajă sau bălăceală nu-i bai, că tot în zona de la intrare există și un magazin de unde îți poți cumpăra ce ai nevoie – de la costume de baie la creme de plajă și mingi.

Vestiar cu băi, dușuri, cutii de valori.

Pentru distracție ai la dispoziție, pentru copii și adulți, 12 atracții. O piscină pentru copiii cei mai mici, Babypool, cu apă de maxim 20 cm și o suprafață de cam 800 mp, cu tot felul de jocuri, mini-tobogane și personaje din povești. Un loc de joacă acvatic, Waterplayground, tot pentru copii, de vreo 1400 mp, cu apă de 40 cm, cu tobogane și tot felul de instalații pentru distracție.

Raiul acvatic pentru mici...

Pe toboganul Multislide te poți da în același timp împreună cu trei prieteni, dacă toți aveți peste 6 ani și/sau peste 120 cm înălțime; se pleacă de la o înălțime de 8 metri și se alunecă 41, cu aterizare rapidă. River Ride este cel mai larg dintre circuite, deschis, înalt de 5 metri și lung de 50; aici te dai cu colac. În Space Bowl lucrurile deja devin mai serioase – aluneci, te învârți, apoi cazi liber; toată treaba începe de la o înălțime de 11 metri și este permisă doar celor peste 10 ani. În Mega Pipe ai viteză și curbe. Twister te răsucește cu viteză. Pentru Kamikaze trebuie ceva curaj – cobori brusc, de la 11,4 metri, pe o lungime de 50, pe un plan foarte înclinat. În Turboslide ai parte de viteză și alternanță între zone opace și transparente de tub. Super Craterul începe cu un tub închis prin care aluneci lent, pe colac, pentru ca apoi viteza să crească și să te arunce într-un „crater” gigant, în care te învârți în cerc; din el treci în craterul mijlociu, care te conduce spre aterizare. Deși te dai în el pe colac, Side Winder e și el un tobogan de senzații tari – pleci de la 14 metri și aluneci, ca în cădere liberă, de sus jos, de la stânga la dreapta, când cu fața înainte când cu spatele sau într-o parte... de la viteză mare, până când, treptat, te oprești. Black Hole este un tub complet închis, în care te dai pe colac, de la 10 metri înălțime, de-a lungul a 70 de metri, ceva mai lent dar suficient de „provocator”.

...și mari! 🤪

Iar dacă nu-ți place adrenalina, poți pluti alene pe colac, pe lazy river, care înconjoară zona de distracție, lung de 360 m, lat de 3 m și adânc de 1,3 m; pe el treci pe lângă toate piscinele și toboganele, relaxat și vezi tot ce se întâmplă prin parc. Sau, dacă îți place, ai și opțiunea de a lenevi în jacuzzi.

Leneveală pe râul... leneș 😀

În special pentru copii dar nu doar pentru ei, din timp în timp se întâmplă diverse acțiuni de divertisment – animatori, dansatoare, concursuri, mascote, zumba, spumă.

Let's party! 🤩

Iar pentru când lovește foamea, inevitabil și serios după atâta consum energetic 😀, există în incintă un restaurant în regim „plimbă tava”, unde poți rezolva cu succes subiectul. Spațiu generos, dar nu te aștepta la servicii înalte – toată lumea e în șlapi și costum de baie, „vesela” constă în caserole din polistiren, tacâmurile sunt din plastic. Dar mâncarea este bună, porțiile generoase, iar restul serviciilor – servirea, curățenia – sunt cam cât pot fi de bune într-un loc de acest gen.

în timp ce plimbi tava...

Preparatele sunt variate (pe măsură ce trece timpul, inevitabil varietatea se diminuează) și bine pregătite, cu siguranță vei găsi ceva care să-ți placă – de la ciorbă de burtă la mâncare în stil chinezesc (28 lei – 400 g), carne de toate felurile (piept – 28 lei - și pulpe de pui, ceafă și coaste de porc) la grill și la cuptor, mici (6 lei/buc.), șnițele și gujoane de pui, aripioare crocante, cașcaval pane, pizza (punct de servire separat), cartofi copți cu legume, sau prăjiți ori piure (15 lei - 150g), orez cu legume (15 lei – 150 g), salate (13-15 lei), sosuri (2-5 lei), deserturi. Toate oferite cu servire asistată, pregătite pentru a fi cât mai ușor vândute și consumate, pentru ca toată lumea să fie cât mai repede înapoi la distracție 🙂 După ce ți-ai ales tot ce vrei din vitrină, treci pe la casă, achiți mâncarea, iar pentru băuturi mergi alături, la bar; și aici găsești de toate – alcoolice și nealcoolice, cocktailuri, cafea, energizante. Cu maximum 100 de lei își rezolvă bine și foamea și setea doi adulți. Băuturi și diverse gustări mai poți achiziționa și de la cele câteva baruri „împrăștiate” prin tot parcul. E un pic inconfortabil că trebuie să ai la tine un mijloc de plată și nu s-a implementat încă un sistem de tipul brățărilor electronice dar...

...ai de unde alege.

Toate zonele de piscine și atracții acvatice sunt înconjurate de șezlonguri, măsuțe, umbrele și baldachine dar dacă vrei să fii sigur că găsești ceva liber și pe placul tău (într-o zonă preferată), cel mai bine ar fi să ajungi la Aqua Magic cât mai devreme; în zilele de weekend și full-season vine multă lume, iar totul devine ceva mai dificil.

Câtă frunză și iarbă 😊

În Parc sunt câteva baruri (inclusiv unul semi-imersat în piscină) cu o ofertă destul de bogată și la prețuri normale pentru genul ăsta de locație (bere 9-20 lei, cocktails & long drinks 17-25 lei). Iar dacă lenea e mare 😊 poți comanda și plăti (atât băuturi cât și mâncare) la unul dintre cei câțiva ospătari care se perindă printre șezlonguri.

Pool-bar 🤩

Orice ai alege să faci pentru a te simți bine, respectă regulile parcului și indicațiile date de salvamari; totul e făcut pentru ca TOATĂ LUMEA să se simtă bine și să fie în siguranță. Exact când noi intram în parc, am văzut personalul luând probe pentru analize din apa din piscine. Ține însă și de fiecare dintre noi bunul mers al lucrurilor.
În povestea unei vacanțe frumoase e loc și pentru o zi (sau jumătate) la Aqua Magic; în special dacă ai copii și dacă mergi în perioadele mai puțin aglomerate.

Ultima actualizare:

  • 31/08/2023

Pe scurt:

  • În povestea unei vacanțe frumoase e loc și pentru o zi (sau jumătate) la Aqua Magic; în special dacă ai copii și dacă mergi în perioadele mai puțin aglomerate.

Tip:

  • Parcuri acvatice

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Magazin | Parcare pentru clienţi (contracost) | Plata cu card de credit | Garderobă/Vestiar | Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Iaki SPA & Fitness

Mamaia (CT) / Activităţi indoor