Cu trăsura şi cu sania la Sovata

Cu trăsura şi cu sania la Sovata

Sovata (MS) / Activităţi outdoor


Address

Sovata 545500, România

Telefon

Despre

Te întrebi cum ți-ai mai putea petrece timpul în Sovata? Avem noi o sugestie: poți să-l cauți pe Palkó Levente și căluții lui frumoși. Iarna te plimbă cu sania, iar vara cu trăsura.

Delia (9 ani în februarie 2023) și băiatul ei, Maci (se pronunță Moți și înseamnă „ursuleț”, 5 ani în februarie 2023) sunt cei doi cai superbi, din rasa Semigreu Românesc, puternici și rezistenți, masivi dar docili, negri ca pana corbului, care în weekend (sâmbăta și duminica) te iau cu ei, dacă vrei, la o plimbare agreabilă.

Maci şi Delia.

Iarna îi găsești în zona pârtiei, căci acolo este cel mai sigur zăpadă suficientă și ambient propice unei plimbări frumoase cu sania. Cam 30 de minute, de la parcarea pârtiei în sus, pe un drum forestier, printre copacii ninși, pe malul pârâului Sovata, în clinchet de zurgălăi. Oricât de prietenoasă ți s-ar părea vremea, îmbracă-te bine dacă vrei să te bucuri de o plimbare plăcută. Vei primi și pături (care vor mirosi un pic a cal 😊) în sanie  dar nu te vor ajuta foarte mult dacă nu ai ghete călduroase, geacă groasă, fes și mănuși. Iarna e, totuși, iarnă, mergi prin pădure iar trapul poate contribui la intensificarea senzației de frig. Și e păcat de bani și de efortul căluților, să nu iasă o experiență frumoasă.

Gata de drum. Pardon, de pârtie 😀

Cu sania pot merge maxim 5 persoane dar cel mai confortabil e cu 4 – al cincilea loc e cumva în spate și nu se bucură de acelși confort ca cele de pe banchete. O plimbare costă 150 lei și se poate desfășura în intervalul 10-16.

Se aud zurgălăii? 😊

Vara aceiași căluți frumoși te plimbă cu trăsura prin stațiune. Trăsura are 5 locuri iar tariful este 50 lei de persoană/20 lei pentru copii. „Staţia” de unde pleacă trăsura este în zona giratoriului de la Lacul Ursu (vezi localizarea pe harta din aplicaţia noastră).

Levente şi căluţii lui, în aşteptarea clienţilor.

Fie vară fie iarnă, programări se pot face zilnic între orele 9-20, vorbești cu Ana și stabilești ora din weekend la care să vă vedeți.  
Vara este disponibilă și plata cu cardul; doar vara din cauză că sus, în pădure nu este semnal pentru a funcționa POS-ul. 

Ultima actualizare:

  • recomandat la 12/02/2023

Pe scurt:

  • Ana, Levente şi căluţii lor te plimbă prin Sovata şi împrejurimi, vara cu trăsura, iarna cu sania.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor