Pârtia Drumul Roşu

Pârtia Drumul Roşu

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor


Address

Drumul Roșu, Brașov 500001, România

Telefon

Despre

Cu cei 4750m ai săi, pârtia Drumul Roşu este cea mai lungă de pe domeniul schiabil Poiana Braşov şi una dintre cele mai lungi din România. Începe de la staţia terminus Telecabina Kanzel (1765m) şi se termină la staţia de plecare a Telecabinei Kanzel (1050m) şi a Telegondolei Postăvaru Express, având o diferenţă de nivel de 715m. Pe toată lungimea ei este prevăzută cu instalaţii de producere a zăpezii, ceea ce o face să fie practicabilă până la 5 luni pe an! ❤️❄️⛷️🏂🏻

View de pe Drumul Roşu. 😍

Drumul Roşu este una dintre cele mai frumoase pârtii din România; atunci când este vizibilitate bună te poţi bucura de privelişti de vis către munţii Bucegi, Piatra Craiului şi asupra Poienii, Râşnovului, Codlei...
Chiar dacă este prezentată pe toate hărţile ca o pârtie de nivel albastru, pentru începători, nu îţi recomandăm să te dai pe ea decât dacă ai un pic de experienţă pe schiuri sau pe snowboard. Deşi în mare parte este într-adevăr facilă, cu pante uşoare şi drepte, are totuşi câteva porţiuni un pic mai greu de abordat care te vor pune în dificultate dacă eşti începător. Majoritatea accidentelor pe Drumul Roşu sunt provocate şi suferite de teribilişti şi de inconştienţi care îşi pun pentru prima dată schiurile în picioare şi se urcă pe Postăvarul. Nu strică să fii atent tot timpul în jurul tău!

Plecare de la telegondola Postăvaru Express.

Dacă eşti mai spre categoria începători 🙂 îţi recomandăm să urci cu telegondola Postăvarul Express iar când ieşi din staţia terminus, să faci stânga ca să cobori - panta este mai un pic mai lină iar apoi, la intersecţia cu pârtia Sulinar ţii iarăşi stânga.

Ţine stânga pe Drumul Roşu!

Atenţie apoi la porţiunea care traversează pârtia Subteleferic (pe sub cablurile telegondolei şi pe sub podul teleschiului Ruia) - este îngustă şi se adună pe ea destul de multe suluri de zăpadă. Dacă poţi, nu frâna pe această porţiune pentru că până la cabana Postăvaru urmează una aproape plată şi vei avea nevoie de viteză!

Încearcă fără plug, dacă poţi! 😊

După cabană urmează o porţiune uşoară care te va duce până la lacul-rezervor pentru instalaţiile de producere a zăpezii. Să fii atent(ă) aici: dacă eşti mai începător nu coborî pe porţiunea abrubtă de sub lac (care face parte din pârtia Subteleferic - "neagră") ci urmează Drumul Roşu care după clădirea tehnică continuă prin pădure unde face o buclă şi te scoate la bază.

Urmează "Drumul Roşu" pe lângă clădirea tehnică.

Mai departe, până la staţia de plecare Telescaun Kanzel, pârtia nu pune nicio problemă unui schior de nivel mediu iar după aceasta, urmează o porţiune considerată de mulţi a fi cea mai plăcută de pe Drumul Roşu: un drum drept şi un viraj larg la dreapta unde poţi "băga" viteză 🙂. De aici începe partea "inferioară" (adică de mai mică înălţime, nu mai "slabă" 😉) a pârtiei, un pic mai abrubtă decât media, care mai are o ultimă răspântie 800m mai jos: în dreapta două variante (una roşie şi una albastră) care întretaie pârtia Subteleferic iar în stânga una care dă în Drumul Albastru; indiferent pe unde o iei, vei ajunge la staţia plecare Telegondolă şi telacabina Kanzel.

Coborâre pe varianta "roşie" spre Subteleferic.

Sfatul nostru e ca, în primele ture de acomodare să urmezi traseul Drumul Roşu (marcat cu indicatoare pe traseu) iar abia apoi, să mergi şi pe variantele lui (pentru orientare foloseşte prima poză din galeria foto - Drumul Roşu e marcat cu cifra 3). 

Zona de creastă a muntelui Postăvarul.❤️

Dacă eşti de nivel mediu şi avansat poţi urca cu telecabina, fie Kanzel (staţie de plecare lângă Telegondolă) fie Capra Neagră (pleacă de pe pârtia Bradul) care duce până aproape de turnul cu releu radio - când vei ieşi din telecabină de aşteaptă un mic urcuş dar apoi te vei bucura de o o porţiune de creastă cu un super-view, după aceea vei coborî până staţia telecabină Kanzel Sosire - unde începe de fapt pârtia Drumul Roşu.

În faţă la Kanzel.

De aici, până la intersecţia cu pârtia Sulinar, ai două variante, fie cobori direct prin faţa telecabinei fie urmezi Drumul Roşu, un pic îngust, prin dreapta ei.

Pe porţiunea de pârtie Kanzel.

În perioadele în care nu prea este zăpadă pe porţiunea inferioară a domeniului schiabil, poate fi o opţiune bună poţi să urci cu telegondola sau cu una din telecabine iar de la ele să cobori până la telescaun Ruia, cu care poţi urca din nou până undeva deasupra staţiei terminus a telegondolei: aşa, vei schia numai în partea superioară, care este practicabilă chiar şi primăvara!

Plecare Telescaun Ruia, schi la 20 grade!

Când cobori din telescaun, fă stânga şi vei ajunge imediat în dreptul telegondolei, de unde ştii ce ai de făcut 🙂; în schimb, dacă faci dreapta după ce ieşi de pe telescaun vei intra pe o porţiune "roşie" a pârtiei Lupului, care te duce pe lângă cabana Postăvaru până jos (cu variante de ieşire spre Drumul Roşu şi staţia plecare telescaun Ruia); dar nu merge pe aici decât dacă eşti bine stăpân(ă) pe schiuri/snowboard!

Porţiunea de Lupului de la Telescaun Ruia Sosire.

Dacă te ţin genunchii, poţi sta liniştit toată ziua pe pârtie: ai două cabane unde te poţi hidrata şi mânca (Postăvaru şi Yager) iar la baza pârtiei sunt câteva pub-uri şi terase.

Telegondola Sosire şi Yager Chalet văzute de la Capra Neagră Sosire. 😍

Click aici pentru a vedea programul şi starea instalaţiilor de cablu operate de Ana Teleferic în Poiana Braşov. Pentru tarife abonamente, ski-pass, cartele, cost puncte și alte informații despre domeniul schiabil din Poiana Brașov click aici.
Sfat: înainte de a pleca de acasă sau de la hotel spre pârtii, sună la numărul de telefon afişat din această pagină pentru a afla statusul instalaţiilor de cablu!

Pentru a ajunge la baza pârtiei Drumul Roşu (de unde pleacă telecabina Kanzel şi telegondola Postăvarul Express) ai mai multe variante: 
  • din Braşov, staţia Livada Poştei, cu linia de autobuz 20*  mergi până în parcarea mare din Poiană, de unde poţi lua autobuzul 60 până la baza pârtiei. 
  • mergi cu maşina până în parcarea mare din Poiana Braşov (3 lei/h) , de unde poţi lua autobuzul 60  până la baza pârtiei.
  • mergi cu maşina până la parcările de la baza pârtiei (nu sunt foarte multe locuri de parcare), destul de scumpe, cu tarife între 3 şi 25 lei/oră!
  • mergi cu maşina până în parcarea multietajată din Poiana Mică, o laşi acolo (tarif parcare 2,5 lei/h) şi apoi cu autobuzul 60 ajungi direct la Telegondolă; linia 60 merge din oră în oră dar în perioadele aglomerate frecvenţa se îmbunătăţeşte până la 30 minute. Şoferul şi pasagerii maşinilor parcate aici nu plătesc bilet pe traseul 60 (recomandăm să faci o poză tichetului eliberat la barierele de intrare în parcare).
*Frecvenţa autobuzelor pe traseele ce deservesc Poiana Braşov poate fi mai mare în perioadele full-sezon iarnă şi în weekend-uri!

Ultima actualizare:

  • 18/12/2023 (recomandată la 15.12.21)

Pe scurt:

  • Cea mai lungă pârtie de pe Postăvarul, una dintre cele mai frumoase din ţară.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de iarnă

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Plata cu card de credit

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor