Pârtia Sulinar

Pârtia Sulinar

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor


Address

Pârtia Sulinar, Poiana Brașov, Braşov, România

Telefon

Despre

Deşi este "colorată" cu roşu, adică are grad de dificultate medie, Pârtia Sulinar are porţiuni unde te va pune bine la încercare. Cu o lungime de aprox. 2800m, are o diferenţă de nivel de 635m, ceea ce va face să te bucuri de o coborâre rapidă şi destul de tehnică!
Are punctul de plecare de la stația superioară a Telegondolei Postăvarul Expres. După cca. 20m de la telegondolă vei vira stânga, cobori pe o pantă lată, apoi vei intersecta pârtia Drumul Roșu, continuând drept.

În stânga Drumul Roşu, dreapta - Sulinar.

Sau, poţi începe pe pârtia Drumul Roșu până în Poiana Kanzel, de unde vei ține dreapta pe o variantă nu foarte înclinată, dar îngustă... şi gata, vei fi pe Sulinar! 😍 O să te ajute indicatoarele plasate pe pârtii, pe care scrie Sulinar!

Ieşire din Sulinar deasupra lacului.

Un pic mai jos, pârtia se lăţeşte considerabil şi ajungi la un punct, deasupra lacului artificial, unde vei putea face stânga spre zona de îmbarcare a Teleschiului Ruia (recomandat, dacă nu prea este zăpadă în partea inferioară a masivului Postăvaru). Dacă vrei să continui pe Sulinar, mergi înainte pe o pantă ceva mai uşoară şi destul de îngustă, după care vei "ataca" Zidul Mare (recomandat doar schiorilor experimentați), continuând apoi prin zona denumită Canal, nu foarte abruptă, îngustă, mărginită de versanți înalți împăduriți, până la intersecția cu Pârtia Subteleferic.

Intrarea pe "Canal".

De aici cobori pe Subteleferic până la stația de îmbarcare a Telegondolei Postăvarul Expres şi Telecabina Kanzel sau, dacă vrei să ajungi în partea superioară a Pârtiei Bradul, poţi face uşor dreapta, pe o trasă dreaptă şi aproape plată.

Ieşirea de pe Sulinar, în Subteleferic.

Dacă vrei să eviţi Zidul Mare, există o altă variantă un pic mai uşoară: imediat după lac poţi face stânga până la intersecţia cu pârtia Drumul Roşu, unde uită-te în dreapta după indicator Sulinar!

Intrarea dinspre Drumul Roşu, pe sub lac.

Pe Sulinar poţi ajunge şi dacă urci cu telecabinele: 
  • de la telecabina Capra Neagră poţi coborî pe pârtia Kanzel (neagră) până în Poiana Kanzel sau poţi merge pe creastă pe pârtia Drumul Roşu până în Poiana Kanzel (de unde ţii dreapta şi intri pe Sulinar )
  • de la telecabina Kanzel cobori pârtia Drumul Roşu până în Poiana Kanzel, de unde ţii dreapta
Click aici pentru a vedea programul şi starea instalaţiilor de cablu operate de Ana Teleferic în Poiana Braşov. Pentru tarife abonamente, ski-pass, cartele, cost puncte și alte informații despre domeniul schiabil din Poiana Brașov click aici.
Sfat: înainte de a pleca de acasă sau de la hotel spre pârtii, sună la numărul de telefon afişat din această pagină pentru a afla statusul instalaţiilor de cablu!

Pentru a ajunge la staţia de plecare Telegondola Postăvarul Express / Telecabina Kanzel ai mai multe variante: 
  • din Braşov, staţia Livada Poştei, cu linia de autobuz 20*  mergi până în parcarea mare din Poiană, de unde poţi lua autobuzul 60 până la baza pârtiei. 
  • mergi cu maşina până în parcarea mare din Poiana Braşov (3 lei/h) , de unde poţi lua autobuzul 60  până la baza pârtiei.
  • mergi cu maşina până la parcările de la baza pârtiei (nu sunt foarte multe locuri de parcare), destul de scumpe, cu tarife între 3 şi 25 lei/oră!
  • mergi cu maşina până în parcarea multietajată din Poiana Mică, o laşi acolo (tarif parcare 2,5 lei/h) şi apoi cu autobuzul 60 ajungi direct la Telegondolă; linia 60 merge din oră în oră dar în perioadele aglomerate frecvenţa se îmbunătăţeşte până la 30 minute. Şoferul şi pasagerii maşinilor parcate aici nu plătesc bilet pe traseul 60 (recomandăm să faci o poză tichetului eliberat la barierele de intrare în parcare).
*Frecvenţa autobuzelor pe traseele ce deservesc Poiana Braşov poate fi mai mare în perioadele full-sezon iarnă şi în weekend-uri.

Ultima actualizare:

  • 18/12/2023 (recomandată la 15.12.21)

Pe scurt:

  • Pârtie roşie (medie) cu de toate.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de iarnă

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor