ATV FCR

ATV FCR

Eşelniţa (MH) / Activităţi outdoor


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Teilor 592A, Eșelnița 227195, România

Telefon

Despre

Dacă ai ajuns pe Clisura Dunării, pe la Eșelnița și îți dorești un pic de adrenalină, ATV FCR este soluția. Îi găsești cu ușurință, pe drumul național DN57, la ieşirea din sat, pe stânga cum mergi spre Cazane dinpre Orşova. Sunt o echipă (Blue Team) de tineri veseli și deschiși (pe noi ne-a impresionat faptul că o parte dintre ei sunt voluntari în cadrul unei fundații care se ocupă de recuperarea copiilor cu diverse probleme sau aflați în situații dificile, unii dintre ei fiind chiar integrați în echipa Blue), care îți stau la dispoziție pentru o mulțime de activități ce includ vehicule de teren – ATV și buggy.

Uşor de găsit, la drumul naţional.

Traseele pentru ATV sunt desfășurate în zonele din apropiere – pe Dealul Eșelniței, Crivița, prin păduri, pe dealuri, pe Valea Eșelniței (traseu de 3 ore); dar se poate ajunge și până la Eibenthal, la Mraconia... chiar şi pe Ciucarul Mic! Se poate face și traseu de o zi până la cascada Bigăr (aproximativ 140 km dus-întors). La cerere se poate organiza și tură cu picnic... întrebați, discutați, oamenii din echipă sunt foarte flexibili.

Toamna, pe Ciucarul Mic.

Noi am testat un traseu mai scurt, de aproximativ o oră, dar foarte ofertant – pârâu, rampe, priveliști, pădure, câini 😒, pante. După o scurtă porțiune pe asfalt prin sat, începe aventura - traseul trece printr-un pârâu, merge spre cimitirul vechi, urcă pe Dealul Bisericii (singura zonă care a „supraviețuit” inundării, aflată în spatele fostei biserici dispărute sub ape) și îți oferă de aici o priveliște până la orizont asupra Cazanelor Dunării (cu puțină imaginație îți poți închipui ce-a fost înainte de lacul de acumulare); urcușul continuă apoi pe coame de deal, ai șanse să te întâlnești și cu turme și câinii aferenți (din fericire în plimbarea noastră nu a fost niciun incident, dar nu a fost plăcut...), trece prin pădure (care la sfârșit de octombrie când am fost noi, avea felurite și uimitoare culori de toamnă 😍) și urcă din nou până la cel mai înalt punct al dealului, de unde poți admira de sus golful Eșelniței; apoi traseul coboară spre sat și după alți câțiva metri buni de adrenalină prin pârâu, revine la punctul de plecare. Concluzia cu care am ajuns înapoi a fost „mai vrem!” 😀

Traversare de râu.

Poți merge însoțit de unul dintre băieții din echipă dar dacă ești „calificat” poți face un traseu și singur. Opțiunile sunt multe, de la o oră până la cinci sau zece ore, pe niveluri diferite de dificultate. La data documentării noastre prețurile variau de la 125 lei/ATV/oră în extra-sezon și 150 lei/oră în sezon, cu ghid inclus, până la 750 lei pentru o zi întreagă. Și poți alege dintre 13 ATV-uri (de 32cp și 450cc) și două buggy (unul de 500cc și unul de 800cc; pentru ele prețul e 225lei/h în extra-sezon și 250 lei/h în sezon); condiția e să ai permis de conducere. Ţi se pune la dispoziţie casca de protecţie cu ochelari (inclusă în preţ) dar ar fi bine să ai la tine şi ceva îmbrăcăminte anti-vânt şi anti-ploaie; chiar dacă este vară, îţi recomandăm să ai pantaloni lungi şi bluză cu mânecă lungă; şi în niciun caz încălţat(ă) cu şlapi! 😉

Vedere de pe traseu. 😍

Oricare ar fi varianta de traseu aleasă, ieșirea va fi de neuitat! Zona este foarte ofertantă! E bine să suni înainte pentru o programare şi rezervare. Mergi cu bine!

Ultima actualizare:

  • 29/10/2021

Pe scurt:

  • Ture cu ATV și buggy în Eşelniţa şi împrejurimi.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative

Facilităţi:

  • Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi | Wi-Fi

Photo Gallery

Alte sugestii

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor

JT Water Sports Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor