Season Hill

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor


Program

Închis

Address

Strada Poiana Soarelui, Brașov 500001, România

Telefon

Despre

În căutarea răspunsului la întrebarea „unde este mai bine să te dai cu sania în Poiana Brașov, în zona de la baza pârtiei Bradul sau în parcul de iarnă din zona Capra Neagră?”, am ajuns la Season Hill. Și, după ce l-am „văzut, documentat, recomandat” 😊 am tras concluzia că ăsta este locul unde să vii dacă vrei să te distrezi în zăpadă!
Singurul motiv pentru care ai putea să alegi zona de lângă pârtia Bradul este că acolo e gratis să te dai, dacă ai o sanie, bineînțeles 😉 În rest, să știi că este o zonă „neoficială” pentru săniuș, neamenajată special, cu multe denivelări (Salvamontul are foarte mult de treabă aici), cu zăpadă doar când cade din cer, unde îți asumi toate riscurile dacă te dai...

Cam așa e... 🤩

În schimb, la Season Hill te bucuri de toate facilitățile unui parc de distracție. Iar asta nu numai pentru că cei de aici au tot interesul să amenajeze pistele de săniuș și tubing astfel încât să te dai în cele mai bune condiții și imediat ce temperaturile o permit, încep să facă zăpadă artificială iar în fiecare zi toate pistele sunt nivelate și amenajate cu ajutorul unui mini-ratrac... ci și pentru că locul este organizat respectând toate principiile unui parc de distracție: îți alegi și plătești pentru timpul cât vrei să stai (una, două, trei ore sau o zi întreagă) iar odată intrat, te poți bucura de activitățile parcului, săniuș și tubing, inclusiv în nocturnă sau pur și simplu, te uiți la cei care se dau și te distrezi... de distracția lor. Pentru că da, am întâlnit aici oameni care stau o oră sau chiar mai multe... plimbându-se, stând confortabil la soare pe beanbag-urile de la marginea pârtiei sau privind la copiii, nepoții, prietenii care se distrează și făcându-le poze de pe margine...🤩

Săniuș sau tubing? Cel mai bine, amândouă!

Dacă vii cu mașina, recomandarea noastră e să o lași în parcarea mare a stațiunii; sunt locuri destule, are cel mai mic preț pe oră și e la doar câteva minute de mers pe jos și cam 300m 😉 Iar dacă înainte de a te îndrepta către Season Hill simți că te încearcă o nevoie de toaletă, e bine să o folosești pe cea de vis-a-vis de parcare, căci în parcul de distracții nu vei găsi această facilitate.

Tarife 2023-2024.

În tarifele de intrare sunt incluse toate echipamentele pentru distracție în parc: sănii și colaci (simpli și dubli, cu viteze diferite de alunecare 😉) + cu acces la pistele de săniuș și de tubing. Din ce am văzut, majoritatea încep „curajos”, fără să cumpere și acces pe banda de urcare 😊 dar după câteva urcări pe jos, mai ales dacă au de gând să stea mai mult de o oră, merg la geamul dinspre interior al casieriei și iau extra-acces la banda rulantă ca să urce apoi fără niciun efort până în vârful dealului. E bine însă să știi că banda rulantă nu este o opțiune „de viteză” ci doar de confort; dacă ai cât de cât condiție fizică, urcarea pe lângă banda rulantă o să dureze mult mai puțin. Iar asta pentru că banda are viteză foarte mică (o urcare durează aprox. 3min 40sec) și din motive de siguranță, cât timp durează urcarea trebuie să stai nemișcat, fără să te deplasezi pe ea!

Pe lângă că nu costă nimic, urcatul pe lângă bandă e mai rapid.

Pe pista de săniuș te poți da doar cu săniile, iar pe cele 4 piste de tubing, doar cu colacii (sau „gogoșile”, cum li se mai spune 😀). De obicei funcționează primele trei piste mai de „viteză” ( o coborâre durează max, 20 sec.); cea de-a patra e mai mult pentru copii, are mai mai multe viraje, viteza este mai mică și se amenajează doar când e mai frig și e foarte aglomerat. Din ce am văzut, pe primele trei piste distracția e mai mare 😉.
Un alt sfat de care ar fi bine să ții cont privește îmbrăcămintea și încălțămintea: vino echipat cât mai adecvat unei activități în zăpadă, chiar dacă vrei să stai doar o oră; garantat distracția va fi mai mare dacă ai mănuși, fes, ghete, nu dacă ești îmbrăcat pentru club (mai ales dacă vezi că ninge și/sau e frig)!

Personal permanent de asistență.

Parcul de iarnă este deschis de obicei în perioada 1 Decembrie - 20 Martie, când temperaturile permit producerea zăpezii și menținerea ei în cei mai buni parametri. Dar ca să fii sigur că e deschis cere informații la telefonul din pagină!

Distracția nu are vârstă! 🤩

Ce ar mai fi bine de știut: dacă ai de gând să stai mai mult dar vrei să mai ieși totuși din când în când (ca să mănânci, toaletă etc.), cea mai bună opțiune este cartela de o zi cu care poți intra și ieși de câte ori vrei pe parcursul zilei. În weekenduri și zilele libere de sărbători, ar fi bine să eviți orele de vârf (12:00-16:00) dacă nu vrei să aștepți mult la banda rulantă și să o plătești aproape degeaba; dacă urci „pe jos”, nu e chiar atât de mare baiul 😉. Cu cât vei respecta mai bine indicațiile și explicațiile personalului din posturile de lucru, cu atât vor fi mai mici șansele să se întâmple ceva neplăcut; și chiar dacă unii ți se vor părea ușor plictisiți sau rutinați, să știi că nu e nimic personal... nici tu nu ești chiar tot timpul cu zâmbetul pe buze la serviciu, nu? 😊 Indiferent de tipul de card achiziționat, vei plăti o garanție de 10 pentru el, nereturnabilă în cazul pierderii; iar dacă depășești cu mai mult de 15 minute orele plătite, la ieșire vei plăti tarif pentru o oră întreagă. Copiii în vârstă de până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită. Cartelele cu ore pot fi folosite doar în ziua în care au fost cumpărate iar timpul se scurge din momentul activării acestora la turnichetul de intrare.

Ultima actualizare:

  • Documentat la 31/01/2024

Pe scurt:

  • Dacă ești în căutare de idei pentru „hai afară la zăpadă”, parcul de agrement Season Hill din Poiana Brașov este una dintre cele mai bune opțiuni în zona Brașovului; pentru copiii de orice vârstă! 🤩

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de iarnă

Facilităţi:

  • Acces gratuit persoane cu dizabilităţi | Plata cu card de credit | Wi-Fi

Video

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor

JT Water Sports Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor