SkiGyimes - Pârtia Schi Ghimeş

SkiGyimes - Pârtia Schi Ghimeş

Lunca de Sus (HR) / Activităţi outdoor


Program

Deschis
Vezi programul

Address

382/A, Lunca de Sus 537155, România

Telefon

Despre

În sezonul de iarnă pârtia de schi SkiGyimes este principalul punct de atracţie de pe Valea Ghimeşului şi împreună cu bobul de vară (care funcţionează şi iarna) transformă comuna Lunca de Sus într-un veritabil pol al distracţiei în zona Harghita-Bacău.

Schi şi bob de vară.

Iar asta pentru că găseşti toate „ingredientele” ca să te simţi bine: parcare mare (şi ieftină, 10 lei/zi), centru de închiriere echipament schi/snowboard/sănii, monitori de schi, pârtii, pistă de săniuş (cu acces gratuit), bob de vară (vezi recomandarea Alpine Coaster Gyimes), restaurant (cu mâncare bună, preţuri ok şi porţii mari - vezi recomandarea Restaurant Ski Gyimes), snack-bar numai bun pentru o pauză de hidratare. Şi dacă vrei să petreci mai mult timp aici, caută în aplicaţie recomandarea Pensiunea Ski Gyimes 😉 şi fă o rezervare. Atmosfera este foarte faină, de cabană, iar oamenii sunt puşi pe distracţie!

Cine spunea că nu poţi bea pălincă pe schi?! 😀

Sunt două pârtii, una albastră pentru începători cu o lungime de 800m şi una roşie, medie ca dificultate, de 700m. Cele două pârtii sunt deservite de două instalaţii de cablu: un teleschi monopost şi unul dublu (T) cu o capacitate totală de 1500 persoane/oră. Teleschiul monopost este un pic mai lung, pleacă un pic mai de jos şi ajunge un pic mai sus.
Programul de funcţionare este 09-21 (după ora 18 există şi nocturnă) cu două pauze (13:00-13:30 şi 17:30-18:00).

Program nocturnă de 3 ore, în fiecare zi.

În vizita noastră de documentare, deşi am poposit aici la sfârşit de ianuarie, într-o zi autentică de iarnă, sezonul nu era prea darnic iar pârtia albastră nu era funcţională, administratorii domeniului preferând să pună toate tunurile pe pârtia roşie astfel încât să se poată schia în cele mai bune condiţii (măcar) pe ea. Şi le-a ieşit bine: zăpada era multă şi de bună calitate!
Chiar dacă era deschisă o singură pârtie, funcţionau ambele teleschiuri iar asta a făcut ca timpii de aşteptare să nu depăşească 5 minute, ceea ce a fost foarte pentru o zi de sâmbătă; dar în perioadele de full-sezon am înţeles că uneori se poate aştepta şi o oră la coadă!

Plecare teleschi T, cu personal de asistenţă.

Dacă eşti obişnuit cu el, ia teleschiul dublu (T), e mult mai rapid decât cel monopost.
Cele două teleschiuri sunt paralele (monopost în stânga, dublu în dreapta) însă ambele pe aceeași parte a pârtiei, astfel încât atunci când vrei să ieşi din cel dublu spre pârtia roşie va trebui să fii atent la cei care urcă pe celălalt teleschi şi bineînţeles, va trebui să le dai prioritate 😉 la fel şi dacă vrei te întorci la staţia de plecare a teleschiului dublu: vei trece printre cei care urcă cu ambele teleschiuri! Atenţie, da?

Atenţie la cele două teleschiuri paralele!

Pârtia roşie este de dificultate medie, potrivită pentru cei care vor să exerseze dar am văzut şi mulţi schiori avansaţi. Are de toate: porţiuni înguste dar şi late, abrupte dar şi line. Plus un view superb asupra celor două Lunci (de Sus şi de Jos) şi asupra viaductului care le desparte! 😍

View de pe pârtia roşie.

Dacă eşti începător, aflat la primele tale experienţe de alunecare fără instructor, nu îţi recomandăm să te dai pe pârtia roşie pentru că sunt câteva porţiuni care s-ar putea să te pună în dificultate. Dar dacă insişti să o faci, urcă pe teleschiul cu disc (monopost) şi o să poţi ieşi din el în zona de pe pârtie care ţi pare mai abordabilă, numai să fie după stâlpi, da?

Din primul teleschi poţi ieşi unde doreşti.

Preţurile sunt foarte bune: pleacă de la 25 lei (adult) / 20 lei (copil) pentru 3 urcări şi ajung până la 130 lei (adult)/110 lei (copil) pentru o zi întreagă (09-21) inclusiv nocturnă! Sunt disponibile şi abonamente de 3-7 zile sau un sezon întreg dar şi ski-pass-uri de jumătate de zi (dimineaţă, după-masă sau nocturnă). Pentru cartele se plătește o garanție de 10 lei.

Zona superioară a pârtiei.

În partea inferioară a pârtiilor, imediat deasupra restaurantului, este o pistă de săniuş cu acces gratuit; dacă nu ai sanie, poţi închiria una, pentru 25 lei/zi.

Pista de săniuş, mare şi cu acces gratuit.

Iar dacă nu ai echipament, poţi închiria (50 lei/copil, 60 lei/adult) un set complet pentru schi sau snowboard (clăpari/boots + schiuri/snowboard + beţe) de la centrul de închirieri aflat în dreapta casei de bilete; acolo poţi lăsa şi bocancii. În cazul în care ai nevoie doar de cască, schiuri sau snowboard, pot fi închiriate şi separat.

Centrul de închiriere echipament.

Te poţi schimba în clăpari la maşină, parcarea este peste drum de pârtie şi nu vei avea mult de mers. Intrarea este gratuită, poţi lăsa maşina şi o zi întreagă în parcare; în schimb, ieşirea costă 10 lei 🙂 La plecare nu uita să cumperi de la casă sau de la automatul din parcare tichetul pe care o să-l foloseşti la barieră!

Parcarea este chiar vis-a-vis de pârtie.

De obicei, sezonul de schi începe de Crăciun şi ţine până prin februarie-martie. Pentru a te asigura că totul este în regulă, te sfătuim să te informezi înainte a ajunge la SkiGyimes: cere informaţii despre starea pârtiilor, tarife şi program la telefonul afişat în această pagină; poţi să îţi faci o idee despre condiţiile meteo şi pe webcam cu stream live.
Mergi cu bine, şi poate ne povesteşti aici într-o recenzie cum a fost! 🤗

Ultima actualizare:

  • 18/01/2024

Pe scurt:

  • Un mic domeniu schiabil cu tot ce trebuie pentru distracţie bună.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Închiriere echipamente
  • Sporturi de iarnă
  • Teleferice, telegondole, telescaune, teleski

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Servire la masă | Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi | Wi-Fi

Photo Gallery

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor